Frans Muller nieuwe commissaris DNB

Frans Muller nieuwe commissaris DNB

09-12-2022 De Nederlandsche Bank (DNB) heeft op 9 december bekendgemaakt dat Frans Muller per 1 januari 2023 zal worden benoemd tot lid van de raad van commissarissen.

Frans Muller is momenteel voorzitter van de raad van bestuur en ceo van Ahold Delhaize, waar hij sinds 2018 werkzaam is. Tevens is hij voorzitter van de raad van commissarissen van Vlerick Business School.

De benoeming van Muller als lid van de raad van commissarissen is besloten door minister van Financiën Sigrid Kaag namens de aandeelhouder. Hij volgt Feike Sijbesma op, die na 10 jaar zal aftreden op de algemene vergadering op 22 maart 2023.

Wim Kuijken, voorzitter van de raad van commissarissen, meldt het volgende over de wisseling: “Met groot genoegen heet ik Frans Muller welkom. Met zijn komst blijft bestuurlijke en organisatorische ervaring binnen een internationaal actieve onderneming sterk vertegenwoordigd in de RvC. Frans Muller brengt daarbij veel kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid en innovatie mee. We willen Feike zeer bedanken voor zijn inzet, toewijding en loyaliteit aan DNB in de afgelopen tien jaar. Hij heeft onder meer een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkelingen binnen DNB op het thema duurzaamheid. Hij heeft als voorzitter van de honorerings- en benoemingscommissie een belangrijke bijdrage geleverd aan de continuïteit en stabiliteit van de directie van DNB. Zijn krachtige persoonlijkheid droeg bij aan een sterke positionering van de RvC, en daarmee ook van DNB.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook