Pauline van der Meer Mohr vertrekt bij EY

Pauline van der Meer Mohr vertrekt bij EY

26-04-2022 Op 26 april heeft EY bekendgemaakt dat Pauline van der Meer Mohr uiterlijk eind 2022 haar functie als voorzitter en lid van de raad van commissarissen neerlegt.

Pauline van der Meer Mohr is sinds juli 2015 voorzitter van de raad van commissarissen van EY Nederland. Zij legt haar functie vervroegd neer, zes maanden voor het aflopen van haar tweede en laatste termijn. Hiermee wordt voorkomen dat medio 2023 gelijktijdig twee vacatures ontstaan in de raad van commissarissen. Bovendien ontstaat er voor Van der Meer Mohr ruimte voor het aanvaarden van andere verantwoordelijkheden buiten EY. 

De raad van bestuur van EY Nederland is Pauline van der Meer Mohr zeer erkentelijk voor haar betrokkenheid en inzet als commissaris. Volgens Jeroen Davidson, voorzitter van de raad van bestuur van EY Nederland, speelde Van der Meer Mohr een belangrijke rol bij het verder ontwikkelen van EY tot één van de leidende organisaties op het gebied van accountancy-, tax- en consultancydienstverlening in Nederland.

Pauline van der Meer Mohr: 'Ik koester de periode waarin wij als eerste raad van commissarissen van EY het interne toezicht hebben mogen opzetten. In de afgelopen uitdagende jaren heeft EY grote stappen gezet naar herstel van vertrouwen en verduurzaming van de kwaliteit van de dienstverlening. Ik ben mijn collega’s in de raad van commissarissen dankbaar voor de plezierige samenwerking en heb het volste vertrouwen dat EY succesvol zal zijn op de ingeslagen weg.'

EY geeft aan dat het het voornemen is dat het voorzitterschap van de raad van commissarissen met ingang van 1 januari 2023 zal worden overgenomen door Richard van Zwol. Van Zwol is sinds februari 2021 lid van de raad van commissarissen van EY Nederland.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook