Claude Sarrailh nieuwe ceo van Ahold Delhaize Europa en Indonesië

Claude Sarrailh nieuwe ceo van Ahold Delhaize Europa en Indonesië

15-05-2024 Ahold Delhaize heeft bekendgemaakt dat de raad van commissarissen Claude Sarrailh heeft genomineerd als kandidaat voor de functie van ceo van Ahold Delhaize Europa & Indonesië en lid van de raad van bestuur.

Claude komt van groothandelsorganisatie Metro AG, waar hij sinds 2022 bestuurslid en chief customer en merchandise officer is. Hij bekleedde in het verleden verschillende klant-, inkoop- en uitvoerende functies in verschillende Europese landen. Claude vervulde ook verschillende functies buiten Europa voor het bedrijf. Zo was hij van 2018 tot 2021 ceo van Metro China.

Claude zal op 1 september 2024 bij het bedrijf komen als executive vice president. Na goedkeuring van de aandeelhouders zal hij op 1 oktober 2024 starten als lid van de raad van bestuur van Ahold Delhaize en ceo van Ahold Delhaize Europa & Indonesië. De huidige ceo van Ahold Delhaize Europa & Indonesië, Wouter Kolk, zal dan terugtreden.

Peter Agnefjäll, voorzitter van de raad van commissarissen: ‘We zijn blij Claude te verwelkomen bij Ahold Delhaize. Hij brengt een breed scala aan ervaring mee in opkomende en ontwikkelde markten, evenals groepsfuncties, waaronder retail, digitaal, groothandel en foodservice. Hij heeft een passie voor het opbouwen van commerciële en strategische capaciteiten, het ontwikkelen van mensen en het creëren van inclusieve en resultaatgerichte culturen.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook