Jolanda Poots-Bijl nieuwe cfo Ahold Delhaize

Jolanda Poots-Bijl nieuwe cfo Ahold Delhaize

01-05-2023 Ahold Delhaize is voornemens Jolanda Poots-Bijl voor te dragen voor benoeming als cfo en lid van de raad van bestuur.

De raad van commissarissen van Ahold Delhaize draagt Jolanda Poots-Bijl voor als nieuwe chief financial officer en lid van de raad van bestuur. Er wordt binnen afzienbare termijn een buitengewone vergadering van aandeelhouders georganiseerd. Na goedkeuring van de aandeelhouders zal zij per 1 oktober de rol van cfo op zich nemen. Medio augustus treedt zij alvast aan als executive vice president finance en lid van het executive committee.

Jolanda Poots-Bijl is momenteel cfo van Van Oord, een functie die zij sinds 2016 bekleedt. Zij heeft een lange financiële carrière en was cfo bij verschillende wereldwijde en beursgenoteerde bedrijven, waaronder Ordina en VolkerWessels. Ook is zij momenteel commissaris bij AkzoNobel en Pon Holdings.

Frans Muller, ceo van Ahold Delhaize, geeft aan verheugd te zijn dat Poots-Bijl het bedrijf komt versterken. 'Zij is een doorgewinterde cfo met ruime internationale werkervaring en een passie voor digitale transformatie en duurzaamheid. Ze heeft relevante ervaring in een groot aantal sectoren en brengt financieel leiderschap mee dat ons kan helpen onze Leading Together-strategie te realiseren. Ze is een gedreven leider met een scherp oog voor talentontwikkeling en zal een sterke aanvulling zijn op ons executive team. We kijken ernaar uit haar te verwelkomen.'

President-commissaris Peter Agnefjäll vult aan: 'Ze heeft een track record in het vormgeven van strategie en zal de implementatie aansturen vanuit een sterke functionele leiderschapspositie, zonder de activiteiten van onze grote lokale merken uit het oog te verliezen.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook