Linn Evans nieuwe chief legal officer Ahold Delhaize

Linn Evans nieuwe chief legal officer Ahold Delhaize

07-11-2023 Ahold Delhaize heeft bekendgemaakt dat Jan Ernst de Groot, chief legal officer en chief sustainability officer, per 31 mei 2024 zijn functie neerlegt. Linn Evans is aangewezen als nieuwe chief legal officer.

Jan Ernst de Groot was sinds 2015 chief legal officer bij Ahold, bleef deze functie vervullen na de fusie en kreeg in 2022 de functie van chief sustainability officer erbij. Hij legt beide functies neer en verlaat het bedrijf op 31 mei 2024.

Over zijn vertrekt zegt De Groot het volgende: "Ik heb het erg naar mijn zin gehad bij Ahold Delhaize, een foodretailer die echt midden in de maatschappij staat. Ik voel dat de tijd rijp is om een stap terug te doen na meer dan negen jaar, waarin het bedrijf zich heeft ontwikkeld tot een sterke organisatie die consistente waarde biedt voor alle belanghebbenden en tegelijkertijd de ambitie heeft om het voortouw te nemen in de overgang naar een duurzaam voedselsysteem. Ik ben ongelooflijk trots op wat onze teams hebben bereikt."

Linn Evans volgt De Groot op als chief legal officer. Evans is al werkzaam bij Ahold Delhaize sinds 1998, destijds bij Food Lion en andere voorgangers van het huidige Ahold Delhaize. Sinds 2018 is hij chief legal officer & general counsel bij Ahold Delhaize USA. 

"We zijn erg blij om Linn Evans te verwelkomen in het executive committee. Hij werkt al geruime tijd bij de Ahold Delhaize-bedrijvenfamilie en brengt een breed scala aan juridische en retailexpertise mee in deze functie. Ik heb Linn in de loop der jaren leren kennen als een scherpe denker, oplosser en loyale en aimabele collega en kijk ernaar uit om met hem samen te werken in zijn nieuwe functie," aldus ceo Frans Muller.

De functies van chief legal officer en chief sustainability officer worden met het vertrek van Jan Ernst de Groot gesplitst, waardoor er een afzonderlijke positie gecreëerd wordt voor duurzaamheid. De selectieprocedure voor deze functie is inmiddels opgestart.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook