Twee nieuwe commissarissen Ahold Delhaize

Twee nieuwe commissarissen Ahold Delhaize

27-02-2024 Ahold Delhaize heeft de nominatie van Robert Jan van de Kraats (foto) en Laura Miller bekendgemaakt.

Robert Jan van de Kraats en Laura Miller worden tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 10 april voorgedragen voor benoeming.

Robert Jan van de Kraats is de voormalig cfo van Randstad. Hij is momenteel commissaris bij OCI, Randstad Beheer en Customs Support Group.

Laura Miller is sinds 2021 chief information en enterprise data & analytics officer bij Macy's. Eerder was zij global chief information officer bij InterContinental Hotels Group. Zij is ook non-executive director bij NCR Voyix.

President-commissaris Peter Agnefjäll geeft aan verheugd te zijn om Van de Kraats en Miller voor te dragen voor benoeming. "Laura Miller is een doorgewinterde manager met ervaring in de Amerikaanse detailhandel en aanzienlijke ervaring in zowel de transformatie van oude technologieën als digitale innovatie. Robert Jan van de Kraats is een ervaren bestuurder en brengt uitgebreide financiële ervaring van een aantal internationale beursgenoteerde ondernemingen mee naar Ahold Delhaize."

Ook maakt het bedrijf bekend dat René Hooft Graafland, die lid is van de raad van commissarissen sinds 2015, tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders en aan het einde van zijn termijn aftreedt.

Peter Agnefjäll: "We willen René Hooft Graafland bedanken voor zijn belangrijke en uitstekende bijdragen tijdens zijn periode als lid van de Raad van Commissarissen en als voorzitter van de Audit, Finance en Risk Committee. In de loop der jaren hebben we zijn aanzienlijke ervaring en zijn goede beoordelingsvermogen gewaardeerd. We zullen zijn uitgebreide kennis en financiële expertise erg missen. We wensen hem het allerbeste."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook