Pauline van der Meer Mohr nieuwe commissaris NN Group

Pauline van der Meer Mohr nieuwe commissaris NN Group

10-03-2022 NN Group heeft op 10 maart bekendgemaakt dat Pauline van der Meer Mohr wordt voorgedragen als nieuw lid van de raad van commissarissen.

De raad van commissarissen van NN Group nomineert Pauline van der Meer Mohr voor een periode van vier jaar. Haar benoeming is nog onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank en wordt besproken tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 19 mei 2022. Haar benoeming gaat dan in per 1 januari 2023.

Van der Meer Mohr is momenteel voorzitter van de Monitoring Commissie Corporate Governance en vervult daarnaast een aantal commissariaten, onder meer bij EY en ASM International. Eind februari werd al bekend dat Pauline van der Meer Mohr wordt voorgedragen als nieuwe commissaris bij Ahold Delhaize

Naast de benoeming van Pauline van der Meer Mohr maakt NN Group ook bekend David Cole te nomineren voor herbenoeming voor een periode van vier jaar, en Hans Schoen te nomineren voor herbenoeming voor een periode van nog twee jaar. Ook deze herbenoemingen worden besproken tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 19 mei 2022.

Daarnaast laat het bedrijf weten dat Heijo Hauser en Clara Streit hun functies als commissarissen neerleggen. Hauser was lid van de raad van commissarissen sinds 2014 en heeft aangegeven niet op te willen voor een nieuwe termijn. Streit was lid van de raad van commissarissen sinds 2017 en aangezien haar termijn eindigt in 2024 legt zij haar functie vervroegt neer.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook