Pauline van der Meer Mohr nieuwe commissaris Ahold Delhaize

Pauline van der Meer Mohr nieuwe commissaris Ahold Delhaize

25-02-2022 Op 25 februari 2022 heeft Ahold Delhaize bekendgemaakt dat Pauline van der Meer Mohr wordt voorgedragen als nieuwe commissaris. Haar voordracht wordt besproken op de algemene vergadering van aandeelhouders op 13 april 2022. 

Pauline van der Meer Mohr is sinds 2019 voorzitter van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code. Daarnaast is ze momenteel actief als commissaris bij een aantal andere bedrijven. Zo is ze sinds 2021 commissaris bij ASM International en sinds 2015 president-commissaris bij EY. Ook is ze non-executive director bij Viatris en HSBC Holdings. 

In het verleden was Van der Meer Mohr commissaris bij DSM en ASML en bekleedde zij verschillende functies bij ABN Amro, TNT en Shell. Ze begon haar loopbaan als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek.

Naast de benoeming van Pauline van der Meer Mohr, maakte Ahold Delhaize ook bekend dat Mary Anne Citrino, die sinds 24 juli 2016 lid is van de rvc van Ahold Delhaize, per 13 april 2022 terugtreedt als commissaris.

Peter Agnefjäll, voorzitter van de raad van commissarissen van Ahold Delhaize, geeft aan verheugd te zijn met de voordracht van Van der Meer Mohr: ‘Ze is een ervaren executive en board member en zal uitgebreide relevante ervaring van een aantal internationale en dynamische bedrijven naar Ahold Delhaize brengen. Haar achtergrond in zowel recht als HR zal belangrijk zijn voor de raad van commissarissen terwijl Ahold Delhaize haar Leading Together-strategie blijft uitvoeren.’

Ook wordt Mary Anne Citrino bedankt voor haar tijd als commissaris: ‘We willen ook Mary Anne bedanken voor haar uitstekende bijdragen in de afgelopen zes jaar aan aanvankelijk Ahold en, na de fusie, aan Ahold Delhaize. Haar uitgebreide kennis op het gebied van strategie en corporate finance zal enorm worden gemist. We wensen haar het allerbeste voor de toekomst.’

Na goedkeuring van de benoeming van Van der Meer Mohr zal de raad van commissarissen van Ahold Delhaize bestaan uit Peter Agnefjall (president-commissaris), Katie Doyle, René Hooft Graafland, Bill McEwan, Bala Subramanian, Helen Weir, Frank van Zanten, Jan Zijderveld en Pauline van der Meer Mohr.

Van der Meer Mohr is de huidige nummer 60 in onze Top-100 Commissarissen en nummer 21 in de Top-100 Corporate Vrouwen.

Update: op 10 maart werd bekendgemaakt dat Pauline van der Meer Mohr wordt voorgedragen als commissaris NN Group.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook