Alex Holt nieuwe chief sustainability officer Ahold Delhaize

Alex Holt nieuwe chief sustainability officer Ahold Delhaize

06-12-2023 Ahold Delhaize heeft bekendgemaakt dat Alex Holt is benoemd tot chief sustainability officer met ingang van 1 juni 2024.

Alex Holt volgt Jan Ernst de Groot op, die sinds 2022 zijn huidige rol bij Ahold Delhaize vervult. Hij begon in 2015 als chief legal officer, en is momenteel chief legal officer & chief sustainability officer. De Groot vertrekt per 31 mei 2024. Linn Evans, op dit moment chief legal officer en general counsel bij Ahold Delhaize USA, zal zijn rol als chief legal officer overnemen per 15 april.

De Brits-Australische Holt is sinds 2021 chief sustainability officer bij Woolworths Group, de grootste retailer van Australië en Nieuw-Zeeland. Zij is daar sinds 2011 werkzaam, en bekleedde in die tijd verschillende functies binnen de supermarktketen. Voor haar nieuwe functie bij Ahold Delhaize verhuist ze naar Nederland. "Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij Ahold Delhaize, een bedrijf dat positief wil bijdragen aan de overgang naar een duurzaam voedselsysteem. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het executive team, duurzaamheids- en bedrijfsleiders in het hele bedrijf en in de hele sector om de uitdagingen waar we samen voor staan aan te pakken en de kansen te grijpen die de grootste impact creëren."

"Ik ben erg blij dat Alex ons executive committee komt versterken als onze nieuwe chief sustainability officer. Ze brengt relevante ervaring mee vanuit het perspectief van foodretail, zakelijk leiderschap en duurzaamheid. Ze is een scherpe denker en inspirerende leider met een diep begrip van de uitdagingen en impact die deze rol met zich meebrengt in een foodretailbedrijf met ambities op het gebied van gezondheid, natuur en klimaat," aldus Frans Muller, president en ceo van Ahold Delhaize.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook