Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V.

Hier vindt u informatie over Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V. en zijn functionarissen.

  • KLM staat voor Koninklijke Luchtvaart Maatschappij
  • KLM is opgericht in 1919
  • De eerste commerciële vlucht van de KLM werd op 17 mei 1920 uitgevoerd
  • KLM is in 2004 gefuseerd met Air France tot de holding Air France-KLM

Over KLM

De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM, ook wel KLM Royal Dutch Airlines) is de nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland. KLM is in 2004 gefuseerd met Air France tot de holding Air France-KLM.

Op dinsdag 7 oktober 1919 werd de 'Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën' opgericht. Toenmalig Koningin Wilhelmina verleende op 12 september 1919 het predicaat ‘Koninklijk' aan KLM. De eerste commerciële vlucht (tussen Londen en Amsterdam) van de KLM werd op 17 mei 1920 uitgevoerd. Inmiddels heeft KLM 118 vliegtuigen en wordt er gevlogen naar 139 bestemmingen. In 2016 had KLM 32.000 werknemers in dienst.

Interviews KLM

Drie digital officers over de impact van digitalisering

Drie digital officers over de impact van digitalisering

Digitalisering en tech vergroten de mogelijkheden voor bedrijven, maar veranderen ook de onderneming zelf, inclusief de besluitvorming. Van medewerkers worden andere competenties en kennis verwacht. De maatschappelijke impact is kortom groot. De digital officers aan onze rondetafel weten wat er goed gaat en waar het schuurt. ‘Mensen zijn terecht bezorgd of ze nog relevant zijn, maar dat geldt ook voor bedrijven zelf.’

facebook