René de Groot vertrekt bij KLM

René de Groot vertrekt bij KLM

06-07-2022 KLM heeft op 6 juni bekendgemaakt dat René de Groot zijn functie van chief operating officer per 15 juli neerlegt.

René de Groot is sinds november 2014 coo bij KLM. Zijn huidige termijn zou pas aflopen in 2023, maar De Groot legt nu zijn functie neer om een functie te gaan bekleden bij British Airways. Op 15 juli neemt hij afscheid van KLM.

De Groot: 'Na 32 fantastische jaren bij KLM heb ik besloten mijn vleugels uit te slaan en mijn carrière voort te zetten bij British Airways als chief operating officer. Ik besef dat mijn vertrek valt in een woelige periode voor KLM, maar ik verlaat het bedrijf in de wetenschap dat de weg naar herstel is ingezet en de organisatie, ondanks de aanhoudende uitdagingen, in staat zal zijn deze uitdagingen het hoofd te bieden. Ik dank KLM voor alle kansen die ik heb gekregen en alle collega’s en partners voor hun vertrouwen, de samenwerking en wat ik van hen heb mogen leren. Dat en alle dierbare herinneringen zullen mij in de voortzetting van mijn carrière altijd bijblijven.'

De raad van commissarissen van KLM is gestart met de procedure om een opvolger te zoeken. De verantwoordelijkheden en taken van de coo zijn ondertussen in de organisatie geborgd.

Cees 't Hart, president-commissaris van KLM, zegt het volgende over het vertrek van De Groot: 'René heeft met zijn start in 1990 al een lange staat van dienst bij de KLM. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan KLM, zowel in zijn rol als verkeersvlieger, als later in het management en de laatste 8 jaar als coo en statutair directeur. We danken hem zeer voor zijn niet aflatende inzet en wensen hem veel succes in zijn nieuwe rol.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook