Maarten Stienen nieuwe coo KLM

Maarten Stienen nieuwe coo KLM

23-08-2022 KLM heeft op 23 augustus bekendgemaakt dat Maarten Stienen per 1 september wordt benoemd als coo.

Maarten Stienen is werkzaam bij KLM sinds 1998, toen hij startte bij de luchtvaartmaatschappij als managementtrainee. Hij vervulde tijdens zijn loopbaan verschillende managementfuncties, waaronder managing director Catering Services en sinds 2020 de functie van senior vice president HUB operations.

Stienen zal worden voorgedragen als lid van de raad van bestuur, waarvoor een buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering bijeen wordt geroepen. Hij volgt René de Groot op, die op 6 juni bekendmaakte KLM te verlaten voor British Airways.

Maarten Stienen zegt over zijn benoeming het volgende: 'Het is een ongelooflijke eer om benoemd te zijn als coo en ik ben er trots op deze functie op mij te nemen, wat echt een uitdaging is, gezien de grote operationele problemen waarmee we momenteel worden geconfronteerd. De komende jaren wil ik de belangen van onze collega's en onze passagiers dienen. Ik kijk ernaar uit om de handen ineen te slaan met het team om het bedrijf op te bouwen dat we willen - een bedrijf dat zijn beloften aan klanten en de bredere samenleving nakomt, en bouwt aan een duurzamere toekomst. Een bedrijf waar prettige werkomstandigheden heersen, trots zijn bij de medewerkers en enthousiaste klanten aantrekken.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook