Zita Schellekens nieuwe SVP sustainability & strategy KLM

Zita Schellekens nieuwe SVP sustainability & strategy KLM

01-02-2023 Zita Schellekens is per 1 maart 2023 benoemd tot senior vice president voor sustainability & strategy, een nieuwe functie in het executive committee van KLM.

Zita Schellekens is momenteel lid van de sustainability advisory board van de Royal Schiphol Group. Hiervoor was zij tweeënhalf jaar directeur duurzaamheid bij DSM. Voor haar functie bij DSM was zij als director corporate affairs bij Heineken onder meer verantwoordelijk voor duurzaamheid, public affairs en communicatie op verschillende locaties in Azië, Afrika en Nederland. Zij zal in haar nieuwe functie direct rapporteren aan ceo Marjan Rintel.

Over haar nieuwe functie zegt ze het volgende: “Ik zet me in voor een enorme missie: de duurzame transformatie van KLM. Het is een enorme en uitdagende missie, die absoluut noodzakelijk is. In mijn nieuwe functie komen strategie, transformatie en duurzaamheid samen. Dat betekent dat ik me richt op het versnellen van de transitie naar duurzaamheid, het benutten van alle beschikbare innovatieve oplossingen en het opzetten van slimme publiek-private samenwerkingsverbanden. Ik ben ervan overtuigd dat ik in mijn nieuwe functie een belangrijke bijdrage kan leveren aan het realiseren van KLM's ambities en aan het helpen van de industrie bij het doorvoeren van de noodzakelijke verandering.”

Marjan Rintel, ceo KLM, over de nieuwe functie: “Nederlanders willen blijven vliegen en we zien het reizen wereldwijd toenemen. KLM wil dit op een verantwoorde manier mogelijk maken, want alleen zo kunnen we KLM veilig de toekomst in helpen. Dat betekent investeren in een goed product voor klanten, slim gebruikmaken van technologie en ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen stellen. Zita's gedrevenheid en daadkracht en haar ruime ervaring met het aanpakken van complexe duurzaamheidsvraagstukken bij grote bedrijven maken haar de ideale kandidaat om het voortouw te nemen bij het verduurzamen van KLM. We waren al op de goede weg en ik kijk uit naar wat we de komende tijd samen zullen bereiken.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook