Aegon-bestuurders beperkt beloond vanwege staatssteun

Aegon-bestuurders beperkt beloond vanwege staatssteun

30-03-2010 Aegon heeft bekend gemaakt de bonus van zijn bestuurders te gaan beperken. De maatregelen gelden tot Aegon de genoten staatssteun kan terugbetalen aan de overheid.

Als gevolg van de kredietcrisis besloot CEO Alexander Wynaendts gebruik te maken van de regeling die de staat beschikbaar stelde aan financiële instituten. Inmiddels heeft de verzekeraar de zaken weer op orde en is begonnen met het terugbetalen van het geleende geld. Aegon had zich echter verplicht om een nieuw beloningsbeleid in te voeren.

Staatssteun Aegon
Verzekeraar Aegon kreeg in 2009 zo'n 3 miljard euro steun van de overheid. Daar heeft het inmiddels al een-derde van afgelost. Zolang de rest van de lening nog niet is terugbetaald wordt er aan Aegon-bestuurders geen grotere vertrekpremie uitgekeerd dan één jaarsalaris.

Terugroepen bonussen
Verder kunnen bonussen met terugwerkende kracht worden beperkt als de resultaten slecht zijn of als er sprake is van wanbeleid. Dit beleid heeft veel overeenkomsten met dat van SNS-Reaal en ING, banken die ook steun kregen van de overheid.

Lees ook:
> Biografie Alexander Wynaendts
> Biografie Jan Nooitgedagt
> Aegon-CFO Nooitgedagt niet gestraft voor overstap
> Kwartaalwinst Aegon trekt weer aan
> Aegon maakt eindelijk weer winst

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook