Air France KLM wil door met CEO Alexandre de Juniac

Air France KLM wil door met CEO Alexandre de Juniac

23-03-2015 Het bestuur van Air France-KLM wil definitief verder met topman De Juniac. Hij wordt voorgedragen voor een nieuw termijn van vier jaar als CEO van de luchtvaartgroep.

Rampjaar
De positie van Alexandre de Juniac lag onder vuur door het rampjaar dat Air France-KLM achter de rug heeft. De Juniac kon in 2014 de pilotenstaking, dat het bedrijf een verlies opleverde van 425 miljoen euro, niet voorkomen en heeft daarbij in dat jaar drie keer een winstwaarschuwing afgegeven. Topman De Juniac ligt bovendien slecht bij de Franse vakbonden en lag de laatste tijd ook overhoop met de KLM-top wegens plannen om meer zeggenschap over de Nederlandse dochter bij Air France neer te leggen. Het bestuur van Air France-KLM wil echter graag met De Juniac verder.

 

 

Interactie binnen Air France-KLM
De luchtvaartgroep kondigde daarnaast aan meer te willen sturen op de samenwerking tussen Air France, KLM en het concern zelf. Zo zal Hans Smits, voorzitter van de raad van commissarissen van KLM, structureel een uitnodiging ontvangen voor vergaderingen van Air France-KLM. Tevens zal Pierre-Francois Riolacci, CFO van Air France-KLM, aanwezig zijn bij de vergaderingen van de raad van commissarissen van KLM. CEO De Juniac zal op zijn beurt aanschuiven bij de bestuursvergaderingen van Air France.

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook