André Haag benoemd als cfo de Volksbank

André Haag benoemd als cfo de Volksbank

23-06-2022 De Volksbank heeft op 23 juni bekendgemaakt dat André Haag per 1 augustus wordt benoemd als cfo.

André Haag is momenteel cfo van Triodos Bank en in die rol ook tijdelijk verantwoordelijk voor de taken van de cro. Eind mei werd bekendgemaakt dat hij zijn functie bij Triodos Bank op 31 juli neerlegt.

Hij heeft een bewezen track record als financieel bestuurder bij zowel een Nederlandse bank als een internationale financiële instelling, aldus de Volksbank. Haag was van 2016 tot 2019 lid van de raad van bestuur en cfo bij Deutsche Holdings. Daarvoor doorliep hij sinds 2011 verschillende leidinggevende functies bij Deutsche Bank in Luxemburg en Duitsland. Ook was hij werkzaam bij Ernst & Young en PA-Consulting Groep. Hij begon zijn loopbaan bij IBM Financial Consulting.

President-commissaris Gerard van Olphen zegt over de benoeming van Haag het volgende: 'De raad van commissarissen is blij met de benoeming van André Haag tot cfo en lid van het executive committee van de bank. André Haag beschikt als ervaren cfo, ook bij een bank met een duurzaam en maatschappelijk profiel, bij uitstek over de juiste achtergrond en kwaliteiten om bij te dragen aan een succesvolle realisatie van de strategie van de Volksbank.'

Martijn Gribnau, directievoorzitter van de Volksbank: 'Ik heet André Haag van harte welkom bij de Volksbank. Zijn visie en ervaring zijn een waardevolle aanvulling op het executive committee en ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken aan de verdere uitvoering van onze strategie'

André Haag wordt benoemd door aandeelhouder NLFI, op voordracht van de raad van commissarissen van de Volksbank. De ondernemingsraad heeft advies uitgebracht over de benoeming van Haag en steunt zijn benoeming. Ook is zijn benoeming goedgekeurd door de toezichthouders. Zijn benoemingstermijn loopt tot en met de algemene vergadering van aandeelhouders van 2026.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook