Andrew Mackenzie nieuwe chairman Shell

Andrew Mackenzie nieuwe chairman Shell

11-03-2021 Royal Dutch Shell maakt op 11 maart 2021 bekend Andrew Mackenzie te hebben benoemd tot nieuwe chairman van het bedrijf. Mackenzie neemt de rol over van Charles Holliday, die in mei zal aftreden.

Andrew Mackenzie werkte van 2008 tot en met 2020 bij BHP, het grootste mijnbouwbedrijf ter wereld. Van 2013 tot 2020 vervulde Mackenzie er de rol van ceo, waarbij hij het bedrijf systematisch vereenvoudigde en versterkte. Tevens zorgde hij ervoor dat BHP de eerste mijnbouwer werd die beloofde de emissies aan te pakken veroorzaakt wanneer klanten de producten gebruiken. Voor Mackenzie bij BHP aan de slag ging, vervulde hij verschillende rollen bij Rio Tinto en BP. Vorig jaar werd hij geridderd voor zijn verdiensten voor het bedrijfsleven, de wetenschap technologie en de betrekkingen tussen het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Vanaf mei 2021 neemt Andrew Mackenzie de rol van Charles Holliday over. ‘Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Ben van Beurden (ceo Shell) en het bestuur om winstgevend de transitie van Shell te versnellen naar een energiebedrijf zonder emissie-uitstoot dat aanzienlijke waarde blijft creëren voor aandeelhouders, klanten en gemeenschappen’, laat Mackenzie weten.

Naast de benoeming van Andrew Mackenzie, meldt Shell dat Nigel Scheinwald na negen jaar afscheid neemt als commissaris. Zijn taken worden waargenomen door commissaris Catherine Hughes. Verder wordt Jane Lute voorgedragen als nieuwe commissaris.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook