Royal Dutch Shell plc

Hier vindt u informatie over Royal Dutch Shell plc en zijn functionarissen.

  • Beurscode: RDSA1 (Aex)
  • Aardolie, aardgas, chemie, duurzame energie
  • Oprichting: 1907

Over Shell

De energiemaatschappij Royal Dutch Shell plc, ook wel Koninklijke Shell genoemd, exploiteert wereldwijd energiebronnen en zet deze om naar fossiele brandstoffen als benzine en diesel. De exploitatie van deze eindproducten realiseert Shell onder andere middels een keten benzinestations.
In de raffinaderij in Pernis produceert Shell grondstoffen voor chemie en in de chemie-installaties in Moerdijk en Pernis worden basischemicaliën samengesteld.

Het wereldwijd bekende olieconcern heeft een lange, succesvolle geschiedenis die terug gaat tot 1907. In Nederland bestaat Shell uit een holding van driehonderd ondernemingen, opgesplitst in een vijftal segmenten:

  • Upstream International: zoekt en wint ruwe olie en aardgas buiten Noord- en Zuid-Amerika, maakt gas vloeibaar en vervoert en beheert de infrastructuur om olie en gas te exploiteren. Tevens worden de wereldwijde activiteiten van ING (vloeibaar gas) en windactiviteiten in Europa in deze divisie van Shell gecoördineerd.
  • Upstream Americas: heeft dezelfde bevoegdheden als Upstream International, maar beperkt zich tot Noord- en Zuid-Amerika. Upstream Americas wint daarnaast ook bitumen uit oliezanden, dit wordt omgezet naar synthetische ruwe olie.

  • Downstream: dit segment van Shell is verantwoordelijk voor de productie-, distributie- en marketingactiviteiten voor olieproducten en -chemicaliën. Het segment beheert verder de belangen van Shell in alternatieve energie (hiervan uitgezonderd is windenergie) en CO2-beheersing.
  • Projects & Technology: deze bedrijfstak stuurt onderzoek en innovatie aan dat moet leiden tot technologische oplossingen. Projects & Technology is tevens verantwoordelijk voor de oplevering van Shell en levert functioneel leiderschap op het gebied van inkoop en veiligheid en milieu.
  • Overige bedrijfsonderdelen en Corporate.

Bestuurders in het nieuws

facebook