Ed Daniels treedt toe tot executive committee Shell

Ed Daniels treedt toe tot executive committee Shell

14-02-2022 Shell maakt op 14 februari 2022 bekend dat Ed Daniels is benoemd tot lid van het executive committee. Daniels neemt per 15 februari 2022 de nieuw gecreëerde functie op zich van strategy, sustainability & corporate relations director.

Ed Daniels is sinds 1988 actief bij Shell en heeft verscheidene functies bekleed binnen de oliemaatschappij. In zijn meest recente rol van 2018 tot 2022 was hij executive vice president strategy, portfolio & sustainability. Daarvoor was hij onder meer executive vice president commercial & new business development en executive vice president projects & technology.

Daniels bezit de Britse nationaliteit en heeft een eredoctoraat van zijn alma mater behaald aan de Imperial College London. Buiten zijn loopbaan bij Shell was hij van 2006 tot 2010 President & ceo bij CRI/Criterion Inc.
chief executive officer van Shell, Ben van Beurden vertelt dat dit het juiste moment is om de drie strategische capaciteiten samen te brengen in één executive committee. Over de benoeming van Ed Daniels licht hij verder toe: ‘Met meer dan 30 jaar brede, relevante ervaring in de sector en leiderschap, is Ed Daniels perfect geplaatst om dit werk te leiden en om aanvullende strategische inzichten en perspectieven aan het executive committee te brengen.’

Met de aanstelling van Ed Daniels zal het executive committee van Shell bestaan uit Harry Brekelmans, Ronan Cassidy, Donny Ching, Wael Sawan, Huibert Vigeveno, Zoe Yujnovich en Ed Daniels.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook