Shell vereenvoudigt executive committee

Shell vereenvoudigt executive committee

30-01-2023 Shell verandert de omvang van haar executive committee van zeven naar vijf leden. Dit is onderdeel van de verbetering van uitvoering van de Power-Progress strategie.

De voormalige functie van Wael Sawan, director integrated gas, renewables & energy solutions, wordt opgesplitst. Per 1 juli wordt de huidige director upstream, Zoe Yujnovich, director integrated gas & upstream. De huidige director downstream, Huibert Vigeveno, wordt director downstream & renewables.


De functie van Ed Daniels, director strategy, sustainability & corporate relations, wordt per 1 juli opgeheven. Corporate relations zal direct gaan rapporteren aan ceo Wael Sawan. Strategy & sustainability zullen direct gaan rapporteren aan cfo Sinead Gorman. Ed Daniels zal als gevolg terugtreden en het bedrijf verlaten. Ed Daniels was 34 jaar werkzaam bij Shell, er wordt hem het allerbeste voor de toekomst gewenst.

Wael Sawan over de her-organisatie: "Ik voer deze veranderingen door als onderdeel van de natuurlijke en voortdurende evolutie van Shell. Ons hoofddoel is onze klanten veilig en winstgevend van energie te voorzien en hen, en ons, te helpen koolstofvrij te worden. Ik geloof dat minder interfaces meer samenwerking, discipline en snelheid betekent, zodat wij ons kunnen concentreren op het verbeteren van de prestaties van alle business en het genereren van een sterk rendement voor onze investeerders. Shell is een geweldig bedrijf en wij zijn aan het veranderen om ervoor te zorgen dat wij ook een geweldige investering worden. Vereenvoudiging van de manier waarop de organisatie werkt, in een streven naar betere prestaties, is van cruciaal belang om dat te bereiken."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook