Frans Everts volgt Marjan van Loon op als president-directeur Shell Nederland

Frans Everts volgt Marjan van Loon op als president-directeur Shell Nederland

13-02-2023 Frans Everts treedt per 1 april aan als president-directeur Shell Nederland. Hij neemt de functie over van Marjan van Loon die Shell leidde sinds 2016.

Frans Everts werkte de afgelopen 33 jaar in uiteenlopende functies bij Shell na zijn studie bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij leidde Shell Energy in Noord Amerika en vervulde commerciële functies in Italië en het Verenigd Koninkrijk. In zijn huidige functie, executive vice president voor corporate relations, is hij onder andere verantwoordelijk voor de wereldwijde communicatie van Shell.

Marjan van Loon treedt per 1 april terug en verlaat Shell na een dienstverband van 34 jaar. Ceo Wael Sawan over het vertrek van Marjan van Loon: “Wij zijn Marjan van Loon zeer dankbaar, onder haar leiding hebben we in Nederland een stevig fundament gelegd voor onze omslag naar schonere energie.”

Marjan van Loon over haar opvolging: “Ik ben echt heel trots op wat we in de afgelopen jaren in Nederland hebben neergezet. We hebben Nederland dagelijks voorzien van energie, en steeds vaker is dat schonere energie. Na zeven jaar draag ik het stokje graag over aan Frans. Met zijn ervaring en achtergrond is hij de juiste persoon om ons werk voort te zetten. Ik wens hem veel succes in deze prachtige rol en hoop met hem dat Nederland onze oplossingen in de energietransitie verder omarmt.”

Interview met Marjan van Loon

Battle Theo Henrar en Marjan van Loon: energietransitie en slim samenwerken

Battle Theo Henrar en Marjan van Loon: energietransitie en slim samenwerken

03-10-2019 De energietransitie vraagt om slim samenwerken in een nieuwe waardeketen, stellen Marjan van Loon en Theo Henrar, de directievoorzitters van Shell Nederland en Tata Steel Nederland. ‘Als elke partij zich voorzichtig blijft opstellen en alle risico’s wil afdekken, worden we duur en traag. Dus we moeten iedereen losschudden uit de oude structuren.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook