Wael Sawan nieuwe ceo Shell

Wael Sawan nieuwe ceo Shell

15-09-2022 Shell heeft op 15 september bekendgemaakt dat Ben van Beurden eind 2022 terugtreedt als ceo. Hij wordt opgevolgd door Wael Sawan.

Wael Sawan is momenteel director integrated gas, renewables & energy solutions, een functie die hij bekleedt sinds 2021. Hij is sinds 2019 lid van het executive committee van Shell en werkt inmiddels 25 jaar bij het bedrijf. Zijn benoeming is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Andrew Mackenzie, chair van de board of directors, zegt over de benoeming van Sawan het volgende: 'Wael Sawan is een uitzonderlijke leider, met alle kwaliteiten die nodig zijn om Shell veilig en winstgevend door de volgende fase van transitie en groei te loodsen. Zijn track record van commercieel, operationeel en transformationeel succes weerspiegelt niet alleen zijn brede, diepe ervaring en begrip van Shell en de energiesector, maar ook zijn strategische duidelijkheid. Hij combineert deze kwaliteiten met een passie voor mensen, waardoor hij het beste uit de mensen om hem heen kan halen. Het resultaat van het beheerde opvolgingsproces van de raad van bestuur resulteerde in de benoeming van een uitstekende ceo en bewees de kracht en diepgang van Shells leiderschapstalent. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken terwijl we de uitvoering van onze strategie versnellen.'

Ben van Beurden startte in 1983 bij Shell, direct na zijn afstuderen. Hij is 39 jaar werkzaam geweest bij Shell, waarvan sinds januari 2014 als ceo. Hij noemt het een eer het bedrijf de afgelopen negen jaar te hebben geleid. Van Beurden blijft nog actief als adviseur tot 30 juni 2023.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook