Sinead Gorman nieuwe cfo Shell

Sinead Gorman nieuwe cfo Shell

01-03-2022 Shell heeft op 1 maart bekendgemaakt dat Jessica Uhl haar functie neerlegt en dat Sinead Gorman (foto) de functie van cfo overneemt.

Sinead Gorman is per 1 april 2022 benoemd als cfo. Momenteel is zij nog executive vice president finance bij de Upstream-activiteiten van Shell. Gorman begon haar carrière als civiel ingenieur voor ze in 1999 bij Shell kwam werken. Sindsdien heeft ze verschillende financiële functies bekleed bij alle grote bedrijven van Shell, in Europa, Noord-Amerika en recentelijk wereldwijd. Ze heeft de Britse nationaliteit en zal in Londen worden gevestigd, wat in lijn ligt met de verhuizing van het hoofdkantoor. 

Shell-chairman Andrew Mackenzie geeft aan verheugd te zijn Gorman welkom te heten in het bedrijf. 'Ze combineert brede ervaring op het gebied van financiën, handel, nieuwe bedrijfsontwikkeling en kapitaalprojecten met een grondige kennis van Shell en een sterke commerciële en externe focus. Ik kijk ernaar uit om met haar samen te werken bij de uitvoering van onze strategie om de transitie van Shell naar een energieneutrale onderneming doelbewust en winstgevend te versnellen.'

Jessical Uhl is sinds 2004 werkzaam bij Shell en werd in maart 2017 benoemd als cfo. Zij legt haar functie neer op 31 maart 2022, waarbij zij wel nog beschikbaar is voor een soepele transitie tot 30 juni 2022. Zij legt haar functie neer wegens familieomstandigheden, die het niet mogelijk maken voor de langere termijn te verhuizen naar Het Verenigd Koninkrijk. Zij noemt het een enorm voorrecht om bij te hebben gedragen aan het leiderschap van Shell, in een periode waarin het bedrijf zich probeert te herpositioneren voor de toekomst.

Andrew Mackenzie, chairman van Shell, zegt over het vertrek van Jessica Uhl het volgende: 'De raad van bestuur is Jessica enorm dankbaar voor haar enorme bijdrage aan het bedrijf gedurende vele jaren, maar vooral als cfo en vooral tijdens de afgelopen twee jaar toen we de vele uitdagingen van de pandemie met succes hebben aangepakt. Ze heeft een belangrijke rol gespeeld bij het versterken van de financiële positie van Shell, door maatregelen te nemen om de gezondheid van het bedrijf op de lange termijn veilig te stellen en om jaar na jaar toonaangevende kasstromen te genereren. Jessica is een voorbeeldige ambassadeur voor Shell geweest en de kracht van het bedrijf vandaag de dag getuigt van haar professionaliteit, vastberadenheid en waardengedreven leiderschap.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook