Wijzigingen in raad van bestuur Unibail-Rodamco-Westfield

Wijzigingen in raad van bestuur Unibail-Rodamco-Westfield

24-04-2023 Unibail-Rodamco-Westfield heeft aangekondigd dat er veranderingen zullen plaatsvinden in de raad van bestuur.

Anne-Sophie Sancerre treedt toe tot de de raad van bestuur. Zij zal als chief customer & retail officer verantwoordelijk zijn voor het vergroten van het marktaandeel van Unibail-Rodamco-Westfield door het aantrekken van meer bezoekers en het stimuleren van de consumentenvraag. Caroline Puechoultres, de huidige chief customer officer, zal het bedrijf in de komende maanden verlaten.

Anne-Sophie Sancerre is sinds 2021 werkzaam als chief operating officer voor Zuid-Europa bij URW, waarbij zij verantwoordelijk is voor de activa in Frankrijk, Spanje en Italië en ook deel uitmaakt van het executive committee van de groep. Zij trad in 2008 aan bij URW en heeft sindsdien diverse functies bekleed op het gebied van beleggingen, operations en investor relations. Daarvoor werkte zij bij Morgan Stanley.

Vincent Rouget start als chief strategy & investment officer en wordt lid van de raad van bestuur. Hij zal zich richten op de ontwikkeling en uitvoering van de concernstrategie en toekomstige investeringsplannen. Olivier Bossard, de huidige chief investment officer, zal een nieuwe rol krijgen.

Vincent Rouget was tot voorkort partner en lid van het investeringscomité bij Aermont Capital, een pan-Europese private equity-groep voor vastgoed. In zijn rol bij Aermont Capital was hij verantwoordelijk voor de continentale Europese activiteiten, dit omvatte onder andere de uitbreiding van The Student Hotel Group (nu The Social Hub). Voordat Vincent in 2007 bij Aermont Capital kwam, heeft hij gewerkt bij Morgan Stanley.

Olivier Bossard is sinds januari 2021 chief investment officer en lid van de raad van bestuur, een functie die hij per 1 juni 2023 neerlegt. Hij wordt speciaal adviseur van de ceo en zal het Amerikaanse programma voor schuldafbouw en de ontwikkelingspijplijn van de groep blijven ondersteunen.

Hij is in 1998 begonnen bij de office division van Unibail-Rodamco-Westfield en heeft vervolgens verschillende functies bekleed, waaronder head of asset management, managing director van de office division en chief development officer. Als executive vice president was hij betrokken bij de fusie van Unibail met Rodamco in 2006.

De benoeming van Anne-Sophie gaat in op 2 mei 2023 en Vincent treedt in dienst bij Unibail-Rodamco-Westfield op 1 juni 2023.

Jean-Marie Tritant, ceo van URW, zei over de veranderingen: "Sinds de lancering van ons strategisch plan in maart 2022 hebben we met succes onze kernretailactiviteiten versterkt, nieuwe inkomstenplatforms opgezet en onze toegezegde ontwikkelingspijplijn met gedisciplineerde capex-controle verder opgeleverd. In 2022 hebben we sterke financiële resultaten geboekt, ons operationeel herstel voltooid en vooruitgang geboekt met het afbouwen van onze schuldenlast. Nu is het tijd om voort te bouwen op dit momentum om toekomstige groei te benutten en ik ben verheugd Anne-Sophie en Vincent te verwelkomen in de raad van bestuur van URW. Zowel Anne-Sophie als Vincent zijn bewezen leiders die het bestuur versterken en ons op weg helpen naar succes op lange termijn."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook