Axel Rüger vertrekt bij het Van Gogh Museum

14-02-2019

Axel Rüger vertrekt bij het Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum heeft bekendgemaakt dat directeur Axel Rüger zijn functie met ingang van 1 juni 2019 neerlegt.

Axel Rüger is sinds 2006 algemeen directeur van het Van Gogh Museum. Hij legt zijn functie neer om vanaf 1 juni te starten als secretary en ceo bij de Royal Academy of Arts in Londen.

> Lees ook: Van Gogh-museumdirecteur Axel Rüger: 'We zitten hier top'

Over zijn vertrek zegt hij het volgende: 'De unieke uitdaging om leiding te gaan geven bij de Royal Academy en mee verder te bouwen aan dit 250 jaar oude kunstinstituut met zijn rijke historie en traditie, voelt als een enorme eer. Ik kijk er dan ook naar uit om vanaf 1 juni in Londen aan de slag te gaan, in de wetenschap dat ik het Van Gogh Museum met talrijke veelbelovende tentoonstellingen en activiteiten in de nabije toekomst in goede handen achterlaat.'

De raad van toezicht start de zoektocht naar een nieuwe directeur, tot deze gevonden is neemt zakelijk directeur Adriaan Dönszelmann de taken van Rüger waar.

Interview met Axel Rüger

Van Gogh-museumdirecteur Axel Rüger: 'We zitten hier top'

Van Gogh-museumdirecteur Axel Rüger: 'We zitten hier top'

Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum in Amsterdam, zou best een groter museum willen bouwen. Hij is echter te gehecht aan de huidige locatie: ‘Het Museumplein is een A-locatie: een van de weinige in Europa met zo’n grote culturele dichtheid.’ Over hoe een wereldberoemd merk fysieke bezoekers, een online community en medewerkers boeit en bindt.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook