Barbara Geelen nieuwe cfo Fugro

Barbara Geelen nieuwe cfo Fugro

22-03-2021 De raad van commissarissen van Fugro draagt Barbara Geelen op 12 mei voor benoeming als chief financial officer en lid raad van bestuur voor. Dat maakt Fugro op 22 maart 2021 bekend.

Tijdens een buitengewonde vergadering van aandeelhouders op 12 mei 2021 zal de benoeming van Barbara Geelen ter goedkeuring voorgelegd worden. Die datum zal Geelen ook in dienst treden bij Fugro. Over haar toetreding laat Geelen weten: ‘Voor mij is het spannend om bij Fugro aan de slag te gaan en betrokken te zijn bij relevante onderwerpen als de energietransitie, aanpassing van klimaatverandering en de ontwikkeling van duurzame infrastructuur. De onderneming bevindt zich in een succesvol transformatieproces, en ik kijk er erg naar uit om hieraan bij te dragen.’

Mark Heine, ceo van Fugro: ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat Barbara Geelen de juiste persoon is om de financiële functie verder te ontwikkelen om de resultaten te blijven verbeteren, voortbouwend op de solide fundamenten die zijn gelegd door Paul Verhagen.’ In januari dit jaar gaf Paul Verhagen aan na zeven jaar te stoppen als cfo bij Fugro en bij ASM International dezelfde functie te gaan vervullen.

Harrie Noy, voorzitter van de raad van commissarissen van Fugro, sluit zich aan bij de woorden van Mark Heine. ‘Barbara Geelen heeft een brede financiële achtergrond met een sterke staat van dienst in het verbeteren van financiële prestaties. Ze zal een sleutelrol spelen bij de implementatie van onze strategie, met een bijzondere focus op het behalen van onze financiële doelstellingen. Zij heeft de ervaring en drive om een sterke bijdrage te leveren aan Fugro’s voortdurende transformatie’, aldus Noy.

Barbara Geelen heeft uitgebreide ervaring in de financiële sector. Zo werkte zijn onder andere als managing director bij ABN Amro en was zij executive director equity capital markets bij RBS Group. Van 2014 tot begin dit jaar was Geelen cfo bij HES International, een van Europa’s grootste onafhankelijke bulkoverslagbedrijven met activiteiten in heel Europa en in handen van private equity. Daarnaast heeft ze in Londen en Singapore internationaal ervaring opgedaan.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook