Nieuwe leden executive committee Athora Netherlands

Nieuwe leden executive committee Athora Netherlands

19-01-2023 Athora Netherlands N.V. heeft aangekondigd Annemieke Visser-Brons te benoemen tot chief commercial officer (cco) en Bart Remie als chief technology & operations officer (ctoo) in het nieuwe executive committee.

Het executive committee is met ingang van januari geïnstalleerd. Roderick Munsters, voorzitter van de raad van commissarissen van Athora Netherlands: "De benoemingen en de instelling van het executive committee vergroten de efficiëntie en effectiviteit van ons bestuur. Ik heb er vertrouwen in dat het nieuwe executive committee goed gepositioneerd is om de strategie van Athora Nederland met succes uit te voeren."

Jan de Pooter, ceo van Athora Netherlands verwelkomt Annemieke Visser-Brons en Bart Remie in het executive committee: "Ik ben blij dat we een divers en evenwichtig executive committee hebben, waarin alle relevante functies van ons bedrijf zijn vertegenwoordigd. Dit stelt ons in staat om het bedrijf effectief te sturen en de strategie te bepalen. Wij verkeren in een uitstekende positie om onze Ambitie 2025-strategie te verwezenlijken, namelijk een gerichte en toonaangevende levens- en pensioenverzekeraar in Nederland te zijn, gericht op duurzaamheid."

Annemieke Visser-Brons was tot dit jaar directeur pensioen bij de Nationale Nederlanden en is momenteel voorzitter van de raad van commissarissen bij BeFrank en commissaris bij AZL. Zij was directeur bij Delta Lloyd Life Insurance en heeft meerdere managing functies gehad bij Aegon. Bart Remie was al werkzaam bij Athora Netherlands als general manager operations & IT. Hij was manager operations & support bij VIVAT en heeft daarvoor meerdere functies gehad bij SNS REAAL.

Met de komst van de twee niet-statutaire bestuursleden Annemieke Visser-Brons (cco) en Bart Remie (ctoo), bestaat het executive committee verder uit de volgende statutaire bestuurders: chief executive officer Jan de Pooter, chief financial officer Jan-Hendrik Erasmus, chief risk officer Annemarie Mijer-Nienhuis en chief capital & investment officer Etienne Comon.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook