Ben Verwaayen treedt af bij British Telecom als CEO

Ben Verwaayen treedt af bij British Telecom als CEO

22-04-2008

De Nederlandse Verwaayen (1952) heeft in totaal zes jaar met de scepter gezwaaid bij BT. In die tijd heeft hij van het noodlijdende bedrijf het meest winstgevende concern in de telecomsector gemaakt.

Ben Verwaayen is een van de weinige Nederlanders die het schopte tot CEO van grote buitenlandse onderneming. Hij wordt om die reden ook wel het belangrijkste exponent van de Nederlandse managementschool genoemd.

Verwaayen, werd vorig jaar door de Britse koningin Elizabeth geridderd tot Honory Knight Commander of the Order of te British Empire. Hij kreeg deze hoge onderscheiding wegens zijn verdiensten voor de telecomsector in het Verenigde Koninkrijk.

Meer over Ben Verwaayen

Ben Verwaayen nieuwe chairman Renewi

Ben Verwaayen nieuwe chairman Renewi

09-03-2020 Afvalverwerker Renewi maakt op 9 maart bekend dat Ben Verwaayen is benoemd tot nieuwe chairman van het bedrijf. De Nederlandse Verwaayen neemt hierbij een positie in die vergelijkbaar is met president-commissaris.

Interview met Ben Verwaayen

Ben Verwaayen en Sophie Manigart in gesprek over leiderschap

Ben Verwaayen en Sophie Manigart in gesprek over leiderschap

14-09-2017 Waarom lukt het Europese jonge bedrijven niet of nauwelijks om uit te groeien tot wereldspelers? Twee experts over wat er nodig is om tot volle bloei te komen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook