Nieuwe Raad van Commissarissen voor KPMG

Nieuwe Raad van Commissarissen voor KPMG

25-03-2015 Accountantskantoor KPMG heeft een nieuwe Raad van Commissarissen aangesteld en Bernard Wientjes benoemd tot president-commissaris.

Raad van Commissarissen
De nieuwe Raad van Commissarissen van KPMG zal aantreden met ingang van 1 mei 2015. Oud-werkgeversvoorman Bernard Wientjes is aangesteld als voorzitter. Voormalig VVD-kamerlid Laetita Griffith zal het vice-voorzitterschap vervullen. Ook Jan Maarten Slagter en Steven van Schilfgaarde zullen als commissaris bij KPMG aantreden. KPMG denkt voor de zomer nog een vijfde commissaris aan te stellen. Het bedrijf zoekt een kandidaat met een sterk sociaal-maatschappelijk profiel.

Hervormingen binnen KPMG
De nieuwe Raad van Commissarissen maakt deel uit van de hervormingen die bij KPMG worden uitgevoerd door CEO Jan Hommen. De Raad van Bestuur moet zorgen voor een beter bestuur met meer 'checks and balances'. Jan Hommen is in 2014 aangetreden als bestuursvoorzitter nadat KPMG was geteisterd door een reeks affaires, die bestuursvoorzitter Jurgen van Breukelen tot aftreden hadden gedwongen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook