Twee nieuwe commissarissen KPMG

Twee nieuwe commissarissen KPMG

08-09-2023 KPMG maakt op 8 september bekend Bernard Wientjes als tijdelijke voorzitter van de raad van commissarissen te benoemen. Sandra Berendsen is per 1 september 2023 benoemd tot commissaris.

Bernard Wientjes heeft zowel bestuurlijk als maatschappelijk een brede achtergrond. Zo is hij 9 jaar voorzitter geweest van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Van 2015 tot 2021 was hij bovendien al president-commissaris bij KPMG. Hij zal worden benoemd voor een periode van maximaal 1,5 jaar. In zijn rol volgt hij Jolande Sap op, wie waarnemend voorzitter werd toen Roger van Boxtel eerder dit jaar aftrad. Sap heeft de raad op 18 augustus 2023 verlaten, na de verstrijking van haar tweede en laatste zittingstermijn. Samen met de andere commissarissen zal Wientjes zorg dragen voor het benoemen van de toekomstige voorzitter.

Sandra Berendsen is per 1 september toegetreden als commissaris. Zij heeft ervaring als toezichthouder door haar rollen als commissaris bij FrieslandCampina en ForFarmers. Daarnaast kent ze de accountancysector goed door haar eerdere rol als vicevoorzitter van de raad van commissarissen bij Alfa Accountants.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook