Oud Rabobank topman Bert Heemskerk overleden

Oud Rabobank topman Bert Heemskerk overleden

23-03-2011 Voormalig Rabobank topman Bert Heemskerk is dinsdag 22 maart 2011 op 67-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Noordwijk, aldus de coöperatieve bank. Hij overleed na een kort ziekbed.

Bankier Bert Heemskerk begon zijn carrière bij ABN Amro. Daar bekleedde hij van 1969 tot 1991 diverse leidinggevende functies in binnen- en buitenland.

Bert Heemskerk
Heemskerk bereikte echter de top bij Van Lanschot Bankiers, waar hij als eerste bestuursvoorzitter werd aangenomen die geen familielid was.

Van Lanschot bestuursvoorzitter
Sinds de oprichting van Van Lanschot in 1737, tot het overlijden van Jan Cees van Lanschot in 1991, heeft altijd een familielid aan het hoofd gestaan van de bank.

Rabobank topman
In 2002 stapte Bert Heemskerk over van de private bank naar de Rabobank, waar hij tevens voorzitter van de Raad van Bestuur werd. Deze functie beschouwde hij als ‘de kroon op zijn carrière’, aldus Rabobank gisteren in het persbericht over zijn overlijden.

Heemskerk met pensioen
In 2007 het jaar dat de economische crisis uitbrak, zou Heemskerk met pensioen gaan. Op verzoek van Rabobank bleef hij nog twee jaar aan. In een interview daarover zij hij ‘blij te zijn dat ik hier nu nog zit, want ik kan er mede voor zorgen dat ons schip geen averij oploopt.’

Piet Moerland, CEO Rabobank
Heemskerk slaagde erin om de Rabobank ongehavend door de bankencrisis te loodsen. Zo wil hij ook herinnerd worden zei zijn opvolger Piet Moerland: 'als de vitale en krachtige persoonlijkheid die hij was toen hij nog bij ons werkte'. Het was slechts in kleine kring bekend dat Heemskerk ziek was.

Lees ook:
> Biografie Bert Heemskerk, oud bankier Rabobank
> Biografie Piet Moerland, CEO Rabobank
> Leiderschap in tijden van crisis
> Piet Moerland nieuwe bestuursvoorzitter Rabobank

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook