CEO Bert Roetert neemt afscheid van Schuitema

CEO Bert Roetert neemt afscheid van Schuitema

04-07-2008 Bert Roetert, bestuursvoorzitter van Schuitema, neemt afscheid van het supermarktconcern, dat eigenaar is van de C1000-supermarkten. De mededeling van het de organisatie komt op het moment dat "de overgang van het meerderheidsbelang in Schuitema naar CVC een feit is," meldt het bedrijf in een persbericht.

Ahold voltooide maandag de verkoop van zijn meerderheidsbelang van 73,2 procent aan het investeringsfonds. Volgens Roetert zit zijn taak er nu op. "Bij mijn komst naar Schuitema was mijn belangrijkste taak Schuitema in een positie te brengen om een geheel zelfstandige rol te kunnen gaan spelen in een consoliderende markt. Deze historische mijlpaal is nu bereikt, C1000 gaat een nieuw stuk geschiedenis schrijven en daar past naar mijn mening ook een nieuwe voorzitter bij."

Fusiegolf supermarktbranche aanstaande
Onder de hoede van Roetert beleefde Schuitema een roerige periode. Het bedrijf moest saneren omdat de winsten terugliepen, nadat marktaandeel was verloren in de jarenlange prijzenslag tussen de supermarkten.
CVC verwierf eerder dit jaar de meerderheid van de aandelen van Schuitema. Dit gebeurde na een akkoord met Ahold, dat een belang van 73 procent in zijn branchegenoot had. De komst van CVC bracht veel speculatie op gang dat een fusiegolf in de supermarktbranche aanstaande is. De investeerder stoot meestal na enkele jaren zijn belangen weer af. Als fusiepartners van Schuitema zijn Super de Boer en Sperwer, eigenaar van supermarktformule Plus, veelvuldig genoemd.

Roetert is sinds juni 2006 de hoogste baas bij Schuitema. Het bedrijf verwacht op "zeer korte termijn" een interim-topman te kunnen benoemen.

Lees ook:
> De complete biografie van Bert Roetert

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook