Fusie DHV en Royal Haskoning definitief

02-07-2012

Fusie DHV en Royal Haskoning definitief

Royal Haskoning en DHV zijn per vandaag officieel gefuseerd. Het nieuwe bedrijf heet Royal HaskoningDHV. Het nieuwe bedrijf behoort wereldwijd tot de top 10 van onafhankelijke, niet-beursgenoteerde ingenieursbureaus en staat in de top 40 wereldwijd.

Bertrand van Ee is benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Royal HaskoningDHV, Erik Oostwegel is vice-voorzitter. Andere bestuursleden zijn Jaska de Bakker (CFO), Piet Besselink, Frank Heemskerk en Henry Rowe.

Joop van Oosten is benoemd tot voorzitter van de achtkoppige Raad van Commissarissen, Wim van Vonno is vice-voorzitter.

Bestuursvoorzitter Bertrand van Ee is volgens het persbericht blij met de 'geboorte' van Royal HaskoningDHV en de nieuwe, grotere organisatie: 'Met onze gezamenlijke kennis, ervaring en historie kunnen we meer toegevoegde waarde leveren voor onze klanten wereldwijd.'

Zoals de nieuwe bedrijfsnaam duidelijk maakt, mag het nieuwe bedrijf het predicaat 'Royal' of 'Koninklijk' blijven voeren.

Meer over Bertrand van Ee

DHV en Royal Haskoning gaan fuseren

DHV en Royal Haskoning gaan fuseren

DHV Groep en Royal Haskoning hebben de intentie tot een fusie uitgesproken. Het nieuwe bedrijf, dat Royal Haskoning DHV gaat heten, zal behoren tot de wereldwijde top 40 van projectmanagement-, advies- en ingenieursbureaus. Van de onafhankelijke, niet-beursgenoteerde bureaus behoort het tot de top 10 wereldwijd.

Interview met Bertrand van Ee

Topman DHV, Bertrand van Ee: 'Wij doen niet aan liefdadigheid'

Topman DHV, Bertrand van Ee: 'Wij doen niet aan liefdadigheid'

Ingenieursbureau DHV, dat binnenkort de krachten bundelt met Royal Haskoning, wil met haar werkzaamheden in ontwikkelingslanden bijdragen aan duurzame ontwikkeling. ‘De impact is enorm.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook