Bob van Dijk treedt per direct terug als ceo van Prosus

Bob van Dijk treedt per direct terug als ceo van Prosus

18-09-2023 Prosus en Naspers hebben op 18 september bekendgemaakt dat Bob van Dijk per direct terugtreedt als ceo van zowel Prosus als moederbedrijf Naspers.

Bob van Dijk is sinds 2019 ceo van Prosus, dat toen als afsplitsing van Naspers naar de Amsterdamse beurs gebracht werd. Van Dijk is sinds 2014 group ceo van moederbedrijf Naspers. Hij zal actief blijven als adviseur van de board tot 30 september 2024. 

Bob van Dijk wordt bedankt voor zijn leiderschap en bijdragen aan het succes en de toekomst van Prosus en Naspers. "Bob heeft geholpen om de groep uit te bouwen tot een toonaangevend wereldwijd bedrijf op het gebied van consumenteninternet, dat aanzienlijke waarde heeft gecreëerd voor aandeelhouders. In zijn ambtstermijn zijn substantiële bedrijven opgericht in classifieds, food delivery en payments, terwijl we ook verschillende nieuwe gebieden hebben betreden. We waarderen Bob's bijdragen en wensen hem veel succes met zijn verdere carrière."

Ervin Tu, momenteel group chief investment officer, is benoemd als interim ceo. Als chief investment officer heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de strategische richting van het bedrijf en zal hij zorgen voor continuïteit in de uitvoering van de belangrijkste prioriteiten van de twee bedrijven.

"Prosus draait op volle toeren. Ik ben vereerd dat ik deze rol op mij mag nemen en de toekomst van de groep mee vorm mag geven. Ik ben erg enthousiast over het team om me heen en om aan de slag te gaan," aldus Ervin Tu.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook