Boudewijn Siemons nieuwe ceo Havenbedrijf Rotterdam

Boudewijn Siemons nieuwe ceo Havenbedrijf Rotterdam

02-02-2024 Havenbedrijf Rotterdam heeft op 1 februari bekendgemaakt dat Boudewijn Siemons is benoemd als nieuwe ceo.

Boudewijn Siemons was sinds oktober 2020 coo bij het Havenbedrijf Rotterdam. Op 15 juli 2023 werd hij na het vertrek van Allard Castelein ook ceo ad interim. Eerder werkte hij bij Vopak onder andere als President van de divisie Noord- en Zuid-Amerika. Ook heeft hij verschillende managementfuncties gehad bij VolkerWessels.

President-commissaris Koos Timmermans: “Het Havenbedrijf blijft met deze benoeming geleid door een vertrouwd gezicht voor medewerkers en klanten. Daar is de raad van commissarissen blij mee. Boudewijn Siemons heeft zich in het afgelopen half jaar bewezen als een meer dan goede ceo. Hij is een echte verbinder. Naast een groot hart voor de haven brengt hij ervaring mee uit de maritieme sector, infrastructuur en energietransitie.”

Nu Siemons ceo is, blijft hij nog enige tijd de functie van coo op interimbasis vervullen, tot er een nieuwe coo gevonden is. De werving voor die functie is inmiddels gestart.

Boudewijn Siemons: “De Rotterdamse haven verbindt Europa via logistieke ketens met de rest van de wereld. Samen met medewerkers en klanten geeft het Havenbedrijf vorm aan een toekomstbestendige haven die stevig is geworteld in regio en stad. Het geeft mij veel energie om hiermee iedere dag weer aan de slag te gaan. Ik ben blij dat ik dat mag blijven doen als ceo van het Havenbedrijf.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook