Boudewijn van Schaïk nieuwe cfo Avantium

Boudewijn van Schaïk nieuwe cfo Avantium

30-09-2022 Avantium heeft op 30 september bekendgemaakt dat Boudewijn van Schaïk wordt voorgedragen als nieuwe chief financial officer.

Boudewijn van Schaïk is momenteel corporate finance director bij SBM Offshore. Eerder werkte hij voor NIBC Bank en bekleedde hij senior finance posities bij ABN Amro, Main Corporate Finance en Alexander Forbes Financial Services. Hij wordt een ervaren finance professional genoemd, met bewezen ervaring met kapitaalmarkten, projectfinanciering, treasury en M&A.

Van Schaïk volgt Bart Welten op, die heeft aangegeven wegens persoonlijke redenen terug te treden als cfo. Welten blijft gedurende de rest van 2022 actief als cfo, Van Schaïk volgt hem op met ingang van 1 januari 2023. Er wordt een buitengewone vergadering van aandeelhouders bijeengeroepen op 30 november, waarbij Boudewijn van Schaïk wordt voorgedragen.

Tom van Aken, ceo van Avantium, geeft aan verheugd te zijn met de komst van Van Schaïk. 'Naast zijn brede internationale financiële en zakelijke ervaring, brengt hij uitgebreide expertise met strategische financiering en projectfinancierings mee - een waardevolle en relevante achtergrond in de context van Avantium's businessplan. Boudewijn van Schaïk zal een uitstekende aanvulling zijn op het Avantium team.'

Edwin Moses, voorzitter van de raad van commissarissen van Avantium, bedankt Bart Welten voor zijn toewijding en bijdragen in de afgelopen drie jaar. 'Hij heeft gezorgd voor het veiligstellen van de financiering die nodig is voor het uitvoeren van Avantium's commercialisatiestrategie, waardoor de onderneming een investeringsbeslissing kon nemen over de bouw van de FDCA Flagship Plant. Ik wens Bart het allerbeste in het volgende hoofdstuk van zijn leven.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook