Bruno Bruins wordt chief strategy officer bij Renewi

Bruno Bruins wordt chief strategy officer bij Renewi

13-03-2024 Renewi heeft Bruno Bruins met ingang van 1 mei 2024 benoemd als chief strategy officer.

Bruno Bruins is momenteel commissaris bij Intravacc, voorzitter van de raad van toezicht van Alrijne Zorggroep en lid van de raad van toezicht bij Unicef. Hij was van 2017 tot 2020 minister voor medische zorg en sport. Voor hij zijn ministerspost aanvaardde was hij onder andere voorzitter van de raad van bestuur van het UWV en lid van de raad van bestuur van Connexxion. Ook vervulde hij in het verleden functies in de lokale politiek. 

In zijn nieuwe functie zal Bruins zowel verantwoordelijk zijn voor het mee vorm geven en realiseren van de Renewi-strategie als het leiden van innovatie, duurzaamheid en de relaties met lokale, landelijke en Europese overheden. Zijn ervaring en netwerk in Brussel en Den Haag worden essentieel genoemd in het vormgeven van Renewi’s Europese groeiprojecten.

‘We zijn verheugd Bruno Bruins te verwelkomen in ons team. Zijn uitgebreide expertise en frisse perspectieven op het gebied van strategie, duurzaamheid en innovatie zijn van onschatbare waarde voor onze strategie en ambitie om te groeien als leider in recycling en het produceren van circulaire materialen met een lage CO2-uitstoot’, zegt Otto de Bont, CEO Renewi.

‘Werken aan de circulaire economie is een prachtige opdracht. Het is uitdagend om je uit te spreken voor de ontwikkeling van-afval-naar-product en daar ook naar te handelen. Voor iedereen is de duurzame samenleving belangrijk; ik zie er naar uit om daar met Renewi een inspirerende rol in te spelen’, aldus Bruno Bruins.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook