Bruno Chabas

CEO bij SBM Offshore N.V.

Bruno Chabas

Persoonlijk

Naam: Bruno Chabas

Nationaliteit: Franse

Huidige functies Bruno Chabas

2012 - heden CEO, SBM Offshore N.V.
2007 - heden Non-executive Director, FORACO International S.A

Let it be

Ieder leider weet dat het soms het beste is om er niet bij te zijn. Lees hoe Schuberg Philis samenwerkt met leiders en klantenteams aan het realiseren van digitale transformaties in bedrijfskritische ecosystemen.

Loopbaan Bruno Chabas

2011 - 2012 COO (Chief Operational Officer), SBM Offshore N.V.
2002 - 2011 COO (Chief Operational Officer), Acergy
1999 - 2002 CFO (Chief Financial Officer), Acergy
1992 - 1999 Werkzaam in diverse managementposities, Acergy in de VS, Engeland en Frankrijk

Opleiding Bruno Chabas

1988 – 1990 MBA, Babson College USA, Massachusetts
Economie, University of Science at Aix-en-Provence, MA

Overige vermeldingen


In 1992 ging Bruno Chabas aan de slag bij Acergy, een technische dienstverlener ten behoeve van de offshore olie- en gasindustrie. Daar bekleedde hij diverse managementposities in de Verenigde Staten, Frankrijk en Engeland.

Na vele grote veranderingen en acquisities bij Acergy, werd Bruno Chabas in 2002 benoemd tot COO van de onderneming, met een verantwoordelijkheid voor commercie en de operationele activiteiten van Acergy. Deze zijn o.a. gericht op onderhoud en toezicht op installaties onder water.

Zes jaar later werd de portefeuille van Chabas uitgebreid met de gebieden Marine Assets, Operations en Supply Chain Management bij Acergy.

Per 1 mei 2011 is Bruno Chabas overgestapt van Acergy naar SBM Offshore. Fransman Chabas was Chief Operating Officer en Lid van de Raad van Bestuur. Hij verving destijds Francis Blanchelande, die met pensioen ging.

De Raad van Commissarissen van SBM Offshore heeft Bruno Chabas naar voren geschoven als nieuwe CEO van de bouwer van drijvende olieplatformen. Hij volgt eind 2011 Tony Mace op. Zijn benoeming als topman van SBM Offshore is goedgekeurd door de aandeelhouders tijdens de AVA op 16 mei 2012.

Trivia


De Fransman Bruno Chabas is woonachtig in het Verenigd Koninkrijk.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.