SBM Offshore versimpelt managementstructuur

SBM Offshore versimpelt managementstructuur

04-12-2013 Bij SBM Offshore verdwijnt de managementlaag direct onder de raad van bestuur. Dit doet de olieplatformbouwer om strategische besluitvorming beter te faciliteren.

SBM Offshore brengt de top van het bedrijf terug van drie lagen - raad van commissarissen, raad van bestuur en de board of management - terug naar twee lagen. De board of management verdwijnt. De raad van bestuur zal bestaan uit de CEO Bruno Chabas, CFO Peter van Rossum  en de CGCO (chief governance and compliance officer) Sietze Hepkema.

CTO gedegradeerd
De CTO Michael Wyllie heeft geen zitting meer in de raad van bestuur. Hij is nu Group Technology Director.  Wyllie behoudt op deze positie dezelfde verantwoordelijkheden als toen hij in de RvB zat.

Opvolger Laurès niet in RvB
De COO van SBM Offshore, Jean-Philippe Laurès, werd begin november onverwacht ontslagen. Hij wordt opgevolgd door Bernard van Leggelo. Van Leggelo houdt zich bezig met de operationele strategie en planning en rapporteert aan de CEO Bruno Chabas. Van Leggelo komt niet in de raad van bestuur en krijgt de titel van Group Executive Managing Director.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook