SBM Offshore N.V.

Hier vindt u informatie over SBM Offshore N.V. en zijn functionarissen.

  • Beurscode: SBMO (Midcap)
  • SBM Offshore begon in 1965 als de Industrieele HandelsCombinatie Holland
  • In totaal werken er wereldwijd bijna 4.800 mensen bij SBM Offshore
  • FPSO: Floating Production Storage en Offloading Systemen
  • Omzet SBM Offshore 2017 € 1,6 miljard. Winst SBM Offshore 2017 € 80 miljoen
  • Adres hoofdkantoor SBM Offshore: Karel Doormanweg 66, 3115 JD SCHIEDAM

Over SBM Offshore N.V.

SBM Offshore ontwikkelt installaties voor de opslag en productie van olie- en gasproducten. SBM Offshore begon in 1965 als de Industrieele HandelsCombinatie Holland en was met een aantal scheepswerven specialist in het bouwen van baggerschepen, veerboten en sleepboten. In de jaren 1950 werd de eerste stap gezet in offshore olie- en gasgerelateerde activiteiten. Er werden jack-up booreilanden aangelegd. Jaren later werden er complexe afmeersystemen voor Flaoting Storage and Offloading Systems gemaakt.

De Floating Production Storage en Offloading Systemen (FPSO’s) bezorgden SBM Offshore een markleidende positie. Deze speciale schepen slaan olie en gas op en behandelen deze ruwe materialen. FPSO’s zijn ideaal om kleine olievelden op zee te ontginnen omdat er niet alleen opslagcapaciteit aanwezig is, maar ook productiecapaciteit. De FPSO’s van SBMOffshore zijn niet alleen voor eigen gebruik. SBM Offshore verkoopt en least deze ook aan andere partijen.

Organisatiestructuur SBM Offshore

Het bestuur van SBM Offshore bestaat uit een Raad van Bestuur en een Raad van Commissarissen, een two-tier structuur. De Raad van Commissarissen hanteert normen voor een goed en verantwoord bestuur. Hierbij wordt ook de relatie op lange termijn met de stakeholders scherp in het vizier gehouden. De stakeholders van SBM Offshore zijn groepen en individuen, waaronder werknemers, aandeelhouders en overheidsinstanties.

De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur behartigen de belangen van de stakeholders en zorgen voor aandeelhouderswaarde op de lange termijn. De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor de dagelijkse sturing van SBM Offshore, onder toezicht van de Raad van Commissarissen.


SBM Offshore degradeert per 23 maart 2015 van de AEX naar de MidKap.

Interviews SBM Offshore N.V.

Financiële stroomlijning als strategie

Financiële stroomlijning als strategie

Het is de financiële functie van een onderneming die laat zien hoe het bedrijf presteert. Plaats je die functie vlak onder de top? Of kies je voor gedecentraliseerd, zodat de business zelf aan het stuur zit? In het financiële shared service center (fssc) komen de werelden samen.

facebook