Øivind Tangen nieuwe ceo SBM Offshore

Øivind Tangen nieuwe ceo SBM Offshore

25-01-2024 SBM Offshore heeft bekendgemaakt dat Bruno Chabas geen nieuwe termijn als ceo zoekt. Hij wordt opgevolgd door Øivind Tangen.

Bruno Chabas is ceo sinds 2012. Hij heeft bekendgemaakt geen vierde termijn als ceo te ambieren en legt zijn functie neer aan het einde van zijn huidige termijn, op 12 april 2024.

Øivind Tangen volgt hem op. Tangen is sinds 2003 werkzaam bij SBM Offshore en werd in 2022 benoemd als chief operating officer en lid van de raad van bestuur.

Roeland Baan, voorzitter van de raad van commissarissen: "Bruno Chabas heeft een uitstekende bijdrage geleverd aan SBM Offshore. Hij zette een transformationele visie voor het bedrijf uit en voerde deze vervolgens uit. Onder Bruno's leiding heeft het bedrijf talloze uitdagingen het hoofd geboden en Bruno verlaat de organisatie als een leider in de FPSO-markt en een gevestigd energietransitiebedrijf met een duidelijke strategie en een sterke financiële positie. We wensen Bruno het allerbeste voor zijn toekomst. Øivind Tangen heeft in zijn huidige en vorige functies sterk leiderschap en sociale vaardigheden getoond. Zijn uitgebreide ervaring op alle gebieden van onze kernactiviteiten zal hem in staat stellen om een effectieve ceo te zijn die SBM Offshore in de toekomst zal leiden."

Met ingang van 12 april 2024 zal de raad van bestuur uit twee personen bestaan, ceo Øivind Tangen en cfo Douglas Wood. Bruno Chabas zal gedurende 2024 actief blijven als adviseur van het bedrijf om een soepele overgang mogelijk te maken.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook