KPN-CFO Carla Smits-Nusteling stapt op

KPN-CFO Carla Smits-Nusteling stapt op

03-01-2012 Carla Smits-Nusteling, CFO en lid van de Raad van Bestuur zal per 1 april 2012 vertrekken bij KPN. Zij kan zich uiteindelijk niet vinden in de wijze van besluitvorming en de aansturing van het bedrijf in de nieuwe topstructuur die gister is ingevoerd.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Jos Streppel, zegt in het persbericht het vertrek van Carla Smits-Nusteling te betreuren. 'Carla heeft sinds haar aanstelling de verwachtingen waargemaakt als een gedreven en zeer kundig bestuurslid en CFO. Wij respecteren haar keuze om op een andere plek haar carrière voort te gaan zetten.'

Topstructuur KPN
Het vertrek van Carla Smits-Nusteling valt samen met het operationeel worden van de nieuwe topstructuur van KPN. De nieuwe bestuursstructuur werd aangekondigd bij de bekendmaking van de strategie van KPN in mei vorig jaar. Deze verandering is ingevoerd om de verschillende bedrijfsonderdelen directer en efficiënter te kunnen aansturen. Het zogeheten Executive Committee stuurt voortaan de operationele activiteiten van KPN aan onder eindverantwoordelijkheid van de Raad van Bestuur.
CEO Eelco Blok wil met de nieuwe structuur de organisatie slagvaardiger en efficiënter aansturen. ´Zo kunnen we nog beter kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen en veranderende wensen bij onze klanten.´

Tijdelijke opvolging
Eric Hageman, thans CEO KPN België, zal tijdelijk als CFO optreden en de taken Investor Relations, M&A, Fiscal Affairs en Treasury op zich nemen.
Steven van Schilfgaarde, thans CEO Corporate Market (voorheen Getronics), zal tijdelijk de taken Control en Reporting, Accounting en Security op zich nemen.
De Raad van Commissarissen wil zo spoedig mogelijk een nieuwe fulltime CFO aanstellen.

Vertrekvergoeding
Op verzoek van Smits-Nusteling is er geen vertrekvergoeding. Een eventuele korte termijn variabele beloning over 2011 wordt als gebruikelijk uitgekeerd, afhankelijk van de prestaties van KPN. Zij  zal geen lange termijn variabele beloning ontvangen over 2012.

CFO Award
Carla Smits-Nusteling ontving in juni vorig jaar nog de CFO Award omdat zij een bijzondere bijdrage had geleverd aan de strategieontwikkeling van haar organisatie.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook