Charles Davies nieuwe CTO bij TomTom

Charles Davies nieuwe CTO bij TomTom

06-07-2010 TomTom heeft Charles Davies voorgedragen als chief technology officer van het bestuur. Eind juli vervangt hij Peter-Frans Pauwels, medeoprichter van het navigatiebedrijf.

Voor zijn benoeming bij TomTom was Charles Davies werkzaam bij Nokia. Daar vervulde hij diverse functies waaronder R & D en afdelingshoofd technologie. Laatstelijk was Davies vice-president van de gsm-producent.

Pionier Psion
In 1981 begon Charles Davies zijn carrière als software director bij Psion. Dit Britse computerbedrijf wordt gezien als pionier op het gebied van flashgeheugenkaarten (flash memory). Davies verliet Psion voor Symbian, waar hij van 2003 tot 2009 werkzaam was als CTO.

TomTom Raad van Bestuur

TomTom is druk bezig met een reorganisatie binnen het bestuur. Vorige week verliet Joost Tjaden zijn post als commissaris van het bedrijf. Eerder dit jaar vertrok Peter van der Fluit, sinds februari vice-president van Tele Atlas. Charles Davies gaat de nieuwe taak op zich nemen voor alle technische productontwikkelingen van zowel TomTom als Tele Atlas.

Lees ook:
> Biografie Charles Davies
> Biografie Joost Tjaden
> Joost Tjaden stapt per direct op als commissaris TomTom
> TomTom start samenwerking met voormalige Gouden Gids
> TomTom moet ex-CFO Hans van Hoorn betalen

> Bestuur en commissariaat TomTom

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook