Chris Deen nieuwe ceo ForFarmers

Chris Deen nieuwe ceo ForFarmers

15-04-2022 ForFarmers heeft op 13 april bekendgemaakt dat Chris Deen wordt voorgedragen als nieuwe ceo. Zijn benoeming wordt besproken tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders.

Chris Deen is momenteel ceo van Aviko, dochteronderneming van coöperatie Royal Cosun. Hij startte daar begin 2020. Voorafgaand aan zijn tijd bij Aviko was hij COO en integratiedirecteur van Euroma en cfo en vervolgens ceo van Bakkersland.

De raad van commissarissen van ForFarmers wil Chris Deen benoemen per 1 juli 2022. Binnenkort wordt hiervoor een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders bijeengeroepen, die naar verwachting plaatsvindt in juni 2022.

Jan van Nieuwenhuizen, voorzitter van de raad van commissarissen van ForFarmers: ‘We zijn verheugd dat we Chris Deen kunnen voordragen als ceo. Zijn brede, internationale ervaring in de voedingssector wordt gekenmerkt door het tot stand brengen van succesvolle veranderingstrajecten bij leidende bedrijven in snel veranderende en uitdagende marktomstandigheden. Hij heeft een innemend en besluitvaardig karakter. Wij zijn van mening dat hij goed past bij de andere leden van de raad van bestuur en het executive team en dat hij de eigenschappen en ervaring heeft, om de ontwikkeling van ForFarmers positief te beïnvloeden.’

De voorgenomen benoeming van Chris Deen houdt verband met het aftreden van de huidige ceo van ForFarmers, Yoram Knoop, die na de algemene vergadering van aandeelhouders op 14 april is afgetreden. In de periode tussen 14 april en 1 juli zal Roeland Tjebbes naast zijn taken als CFO van ForFarmers ook tijdelijk de CEO positie vervullen. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook