Chris Vogelzang en Gerrit Zalm weg bij Danske Bank

Chris Vogelzang en Gerrit Zalm weg bij Danske Bank

19-04-2021 Danske Bank brengt op 19 april 2021 naar buiten dat Chris Vogelzang en Gerrit Zalm hun functie per direct neerleggen. Vogelzang treedt af als ceo en Zalm legt zijn functie als commissaris bij de bank neer.

Op dezelfde dag wordt bekendgemaakt dat ABN Amro ervan verdacht wordt te weinig te hebben gedaan om witwassen te voorkomen. De staatsbank treft een schikking van 480 miljoen euro, maar tegelijkertijd is het OM een onderzoek gestart naar onder andere Chris Vogelzang en Gerrit Zalm, oud-bestuurders van de bank. Naar aanleiding hiervan heeft Vogelzang besloten zijn functie neer te leggen. Gerrit Zalm volgde zijn voorbeeld en treedt met ingang van vandaag terug als commissaris. Beide heren waren sinds 2019 betrokken bij Danske Bank.

In het persbericht van Danske Bank laat Chris Vogelzang weten zeer verrast te zijn door het besluit van het OM. ‘Ik heb de bank meer dan vier jaar geleden verlaten en ben ervan overtuigd dat ik mijn bestuurszaken op integere en toegewijde wijze heb uitgevoerd. Gezien de bijzondere situatie waarin Danske Bank verkeert en het intensieve toezicht dat op de bank wordt uitgeoefend, met name in verband met het witwassen van geld als gevolg van de nog niet opgeloste zaak Estland, wil ik echter niet dat speculaties over mij als persoon de verdere ontwikkeling van Danske Bank in de weg staan. Daarom ben ik van mening dat het enige juiste voor mij is om te vertrekken’, aldus Vogelzang. ‘Ik ben erg verdrietig om de bank te verlaten. Het is een geweldig bedrijf met uiterst bekwame mensen en het was een grote eer voor mij om het te leiden.’

Karsten Dybvad, chairman van Danske Bank, laat weten het te betreuren dat Chris Vogelzang de bank verlaat. ‘Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij het in gang zetten van de lopende transformatie van Danske Bank en de vooruitgang en resultaten die dit al heeft opgeleverd. Wij hebben alle begrip en respect voor zijn besluit en danken hem voor zijn grote inzet’, aldus Dybvad. De raad bedankt ook Gerrit Zalm voor zijn inzet de afgelopen twee jaar.

Carsten Egeriis, die bijna vier jaar als chief risk officer bij Danske Bank was, neemt de rol van Chris Vogelzang over. Egeriis: ‘We zijn hem veel dank verschuldigd voor de enorme inspanningen die hij voor Danske Bank heeft verricht. Nu is het mijn taak om, samen met de rest van het team en al onze deskundige collega’s, dit werk voort te zetten. Daar kijk ik naar uit.’

Meer over Chris Vogelzang

Chris Vogelzang nieuwe ceo Danske Bank

Chris Vogelzang nieuwe ceo Danske Bank

10-05-2019 Chris Vogelzang is benoemd tot nieuwe ceo van Danske Bank. 

Chris Vogelzang beoogd commissaris Wolters Kluwer

Chris Vogelzang beoogd commissaris Wolters Kluwer

31-05-2018 Wolters Kluwer is voornemens om Chris Vogelzang voor te dragen als commissaris. Zijn benoeming staat op de agenda van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 18 april 2019.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook