Wolters Kluwer N.V.

Hier vindt u informatie over Wolters Kluwer N.V. en zijn functionarissen.

  • Beurscode: WKL (Aex)
  • Hoofdkantoor Wolters Kluwer: Zuidpoolsingel 2, 2408 ZE Alphen aan den Rijn
  • Wolters Kluwer is opgericht in 1836
  • Wolters Kluwer is sinds 1985 actief in China
  • Wolters Kluwer is actief in 40 landen en heeft 19.000 medewerkers in dienst

Over Wolters Kluwer

Wolters Kluwer N.V. is aanbieder van informatiediensten en oplossingen voor professionals in de gezondheidszorg, accountancy, risicomanagement en compliance, financiële, fiscale en juridische sector. Deze diensten en oplossingen  dragen bij aan de professionele kwaliteit en efficiënte resultaten van bedrijven. Door de combinatie van informatie en innovatieve technologie worden netwerken gestroomlijnd en de work-flow bevorderd.

In de negentiende eeuw bundelden twee uitgevers hun specialismen tot Wolters Kluwer en begonnen om de kwaliteit van educatief lesmateriaal te verhogen. Daarmee werd een nieuwe generatie professionals opgeleid. Nog steeds is het leveren van toegevoegde waarde een van de kernwaarden van Wolters Kluwer.

Wolters Kluwer behaalde in 2018 een jaaromzet van €4,3 miljard. Het hoofdkantoor is gevestigd in Alphen aan den Rijn. Wolters Kluwer bedient klanten in meer dan 180 landen, is actief in meer dan 40 landen en telt 18.600 medewerkers wereldwijd.


Organisatiestructuur Wolters Kluwer

Wolters Kluwer heeft een two-tier bedrijfsstructuur. De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor het dagelijkse bestuur en heeft een onafhankelijke Raad van Commissarissen. Beide Raden zorgen dat strategie, beleid en middelen zodanig worden ingezet dat de zakelijke doelen worden bereikt. De Raad van Bestuur legt verantwoording af aan de Algemene Vergadering voor Aandeelhouders.


Elk van de divisies van Wolters Kluwer rapporteert rechtstreeks aan de CEO Nancy McKinstry.

Interviews Wolters Kluwer

De Raad over digitalisering in zes best practices

De Raad over digitalisering in zes best practices

Evolutie of revolutie, sexy of saai, denken of doen? En: hoe krijg je de organisatie mee? In De Raad tackelt een zorgvuldig samengesteld team topexperts steeds een belangrijk boardroomthema. Ze nemen de tijd om tot gezamenlijke adviezen te komen. Deze keer: digitale disruptie. ‘Het kost tijd, maar het is zeer de vraag of je respijt krijgt.’

facebook