Wolters Kluwer N.V.

Hier vindt u informatie over Wolters Kluwer N.V. en zijn functionarissen.

  • Beurscode: WKL (Aex)
  • Hoofdkantoor Wolters Kluwer: Zuidpoolsingel 2, 2408 ZE Alphen aan den Rijn
  • Wolters Kluwer is opgericht in 1836
  • Wolters Kluwer is sinds 1985 actief in China
  • Wolters Kluwer is actief in 40 landen en heeft 19.000 medewerkers in dienst

Over Wolters Kluwer

Wolters Kluwer N.V. is aanbieder van informatiediensten en oplossingen voor professionals in de gezondheidszorg, accountancy, risicomanagement en compliance, financiële, fiscale en juridische sector. Deze diensten en oplossingen  dragen bij aan de professionele kwaliteit en efficiënte resultaten van bedrijven. Door de combinatie van informatie en innovatieve technologie worden netwerken gestroomlijnd en de work-flow bevorderd.

In de negentiende eeuw bundelden twee uitgevers hun specialismen tot Wolters Kluwer en begonnen om de kwaliteit van educatief lesmateriaal te verhogen. Daarmee werd een nieuwe generatie professionals opgeleid. Nog steeds is het leveren van toegevoegde waarde een van de kernwaarden van Wolters Kluwer.


Organisatiestructuur Wolters Kluwer

Wolters Kluwer heeft een two-tier bedrijfsstructuur. De raad van bestuur is verantwoordelijk voor het dagelijkse bestuur en heeft een onafhankelijke raad van commissarissen. Beide raden zorgen dat strategie, beleid en middelen zodanig worden ingezet dat de zakelijke doelen worden bereikt. De raad van bestuur legt verantwoording af aan de algemene vergadering voor aandeelhouders.

Interviews Wolters Kluwer

Drie digital officers over de impact van digitalisering

Drie digital officers over de impact van digitalisering

Digitalisering en tech vergroten de mogelijkheden voor bedrijven, maar veranderen ook de onderneming zelf, inclusief de besluitvorming. Van medewerkers worden andere competenties en kennis verwacht. De maatschappelijke impact is kortom groot. De digital officers aan onze rondetafel weten wat er goed gaat en waar het schuurt. ‘Mensen zijn terecht bezorgd of ze nog relevant zijn, maar dat geldt ook voor bedrijven zelf.’

Meer Interviews Wolters Kluwer

Bestuurders in het nieuws

facebook