Wolters Kluwer N.V.

Hier vindt u informatie over Wolters Kluwer N.V. en zijn functionarissen.

  • Beurscode: WKL (Aex)
  • Hoofdkantoor Wolters Kluwer: Zuidpoolsingel 2, 2408 ZE Alphen aan den Rijn
  • Wolters Kluwer is opgericht in 1836
  • Wolters Kluwer is sinds 1985 actief in China
  • Wolters Kluwer is actief in 40 landen en heeft 19.000 medewerkers in dienst

Over Wolters Kluwer

Wolters Kluwer N.V. is aanbieder van informatiediensten en oplossingen voor professionals in de gezondheidszorg, accountancy, risicomanagement en compliance, financiële, fiscale en juridische sector. Deze diensten en oplossingen dragen bij aan de professionele kwaliteit en efficiënte resultaten van bedrijven. Door de combinatie van informatie en innovatieve technologie worden netwerken gestroomlijnd en de work-flow bevorderd.

In de negentiende eeuw bundelden twee uitgevers hun specialismen tot Wolters Kluwer en begonnen om de kwaliteit van educatief lesmateriaal te verhogen. Daarmee werd een nieuwe generatie professionals opgeleid. Nog steeds is het leveren van toegevoegde waarde een van de kernwaarden van Wolters Kluwer. Wolters Kluwer Nederland werd in 1997 opgericht. Wolters Kluwer vestigingen staan in meer dan 40 landen met het hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn. Het bedrijf verleent zijn service wereldwijd in meer dan 180 landen. Wolters Kluwer telt zo’n 19.000 werknemers.

Organisatiestructuur Wolters Kluwer

Wolters Kluwer heeft een two-tier bedrijfsstructuur. De raad van bestuur is verantwoordelijk voor het dagelijkse bestuur en heeft een onafhankelijke raad van commissarissen. Beide raden zorgen dat strategie, beleid en middelen zodanig worden ingezet dat de zakelijke doelen worden bereikt. De raad van bestuur legt verantwoording af aan de algemene vergadering voor aandeelhouders.

Interviews Wolters Kluwer

Bill Baker (Wolters Kluwer) zet in op verbondenheid en interactie

Bill Baker (Wolters Kluwer) zet in op verbondenheid en interactie

Medewerkers samenbrengen betekent ook deskundigheid bijeenbrengen en de creativiteit laten stromen. De terugkeer naar kantoor is daarom in de ogen van Bill Baker, chro van Wolters Kluwer, een voorwaarde voor succes. Tegelijkertijd hechten mensen aan flexibiliteit. Baker is daarom blijvend op zoek naar manieren om de verbinding overeind te houden. ‘Het blijft nodig na te denken over nieuwe manieren van werken waarbij de betrokkenheid niet in het geding komt.’

Meer Interviews Wolters Kluwer

Bestuurders in het nieuws

facebook