Nieuwe commissaris Wolters Kluwer

Nieuwe commissaris Wolters Kluwer

20-09-2023 Wolters Kluwer heeft aangekondigd dat de heer David Sides is voorgedragen voor benoeming tot de raad van commissarissen. De voorgestelde benoeming wordt ter goedkeuring voorgelegd tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 8 mei 2024. Hij zal Bertrand Bodson opvolgen.

David Sides bekleedt momenteel de functie van president en ceo bij NextGen Healthcare. Eerder heeft hij leidinggevende posities bekleed als coo bij Teladoc Health, en als president en ceo bij Streamline Health en iMDSoft. In het verleden heeft hij zeventien jaar doorgebracht bij Cerner Corporation, waar hij als Senior Vice President of Worldwide Consulting verantwoordelijk was voor alle diensten en consultancywerk. Hij heeft ook gefungeerd als managing director van Cerner UK en Ierland. Naast zijn rol in de raad van bestuur van NextGen Healthcare, heeft hij gedurende drie jaar als niet-uitvoerend bestuurder bij EMIS in het Verenigd Koninkrijk gediend en was hij vier jaar lid van de raad bij Streamline Health. David Sides studeerde Biophysics aan de Universiteit van Californië.

Ann Ziegler, voorzitter van de raad van commissarissen, reageerde: "We zijn verheugd om David Sides voor te dragen voor benoeming tot de raad van commissarissen van Wolters Kluwer gezien zijn uitzonderlijke kennis van de gezondheidszorgsector, gecombineerd met zijn financiële en commerciële inzicht. Zijn uitgebreide ervaring in het leiden van innovatieve bedrijven, evenals zijn ervaring op bestuursniveau, zal waardevolle inzichten en advies opleveren als lid van onze raad van commissarissen."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook