Christophe Barnouin nieuwe CEO van Wessanen

Datum: 27-11-2013

Christophe Barnouin nieuwe CEO van Wessanen

Wessanen wil zijn bestuursstructuur omzetten naar een one-tier board. Christophe Barnouin zal daarin zitting nemen als CEO. In januari worden de wijzigingen voorgelegd aan de aandeelhouders.

Wessanen wil de Fransman Christophe Barnouin in januari benoemen tot chief executive officer. Barnouin is nu verantwoordelijk voor de Franse en Italiaanse activiteiten van Wessanen. Financieel directeur Ronald Merckx behoudt zijn functie.


Frans Koffrie
President commissaris Frans Koffrie is blij met de benoeming van Barnouin. In het persbericht zegt hij: 'Barnouin werkt bij het bedrijf sinds 2006 en heeft een sterk track record opgebouwd in het succesvol leidinggeven aan de Franse maatschappijen van Wessanen.'

Piet Hein Merckens
Barnouin wordt de opvolger van Piet Hein Merckens. Wessanen kondigde in november aan dat Merckens niet wordt voorgedragen voor een tweede termijn als bestuursvoorzitter.


President wordt chairman
Bij de aandeelhoudersvergadering wordt ook voorgesteld de huidige president-commissaris Frans Koffrie te benoemen als chairman. De huidige commissarissen Rudy Kluiber, Ivonne Rietjens en Marjet van Zuijlen worden voorgedragen als niet-uitvoerende bestuurders.