Frans Koffrie chairman in nieuwe bestuursstructuur Wessanen

Frans Koffrie chairman in nieuwe bestuursstructuur Wessanen

27-11-2013 Wessanen wil zijn bestuursstructuur omzetten naar een one-tier board. Frans Koffrie zal daarin zitting nemen als chairman. In januari worden de wijzigingen voorgelegd aan de aandeelhouders.

Bij de wijziging van de bestuursstructuur van Wessanen wordt ook voorgesteld de huidige president-commissaris Frans Koffrie te benoemen als niet-uitvoerend voorzitter. De huidige commissarissen Rudy Kluiber, Ivonne Rietjens en Marjet van Zuijlen worden voorgedragen als niet-uitvoerende bestuurders.

Wet bestuur en toezicht
Met ingang van 1 januari 2013 is de Wet bestuur en toezicht in werking getreden, die het mogelijk maakt dat uitvoerende bestuurders en niet uitvoerende bestuurders deel uitmaken van één orgaan, de one-tier board.

Behoud ervaring
Met de voordracht van Koffrie wijkt Wessanen af van de regel dat een commissaris maximaal drie keer voor vier jaar mag worden benoemd. Het bedrijf doet dit naar eigen zeggen om ervaring in het bestuur te behouden tijdens de periode van verandering.

 

Meer invloed voor commissaris
De nieuwe structuur past volgens Wessanen bij de groeidoelstellingen van de natuurvoedingsmiddelenproducent. Het zorgt ervoor dat commissarissen meer invloed krijgen. In een one-tier board zitten uitvoerende en niet-uitvoerende bestuurders in één board.

Nieuwe CEO
Wessanen wil de Fransman Christophe Barnouin in januari benoemen tot chief executive officer. Barnouin, is nu verantwoordelijk voor de Franse en Italiaanse activiteiten van Wessanen. Hij wordt de opvolger van Piet Hein Merckens. Wessanen kondigde in november aan dat Merckens niet wordt voorgedragen voor een tweede termijn als bestuursvoorzitter.

Lees verder:
> Interview met Piet Hein Merckens

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook