Christophe Fouquet nieuwe ceo ASML

Christophe Fouquet nieuwe ceo ASML

30-11-2023 ASML heeft bekendgemaakt voornemens te zijn Christophe Fouquet per 24 april te benoemen tot ceo. Co-presidenten Peter Wennink en Martin van den Brink zullen aftreden.

Christophe Fouquet is momenteel chief business officer en lid van de raad van bestuur bij ASML. Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders van 24 april 2024 is de raad van commissarissen voornemens hem te benoemen tot president en ceo, en zullen gelijktijdig co-presidenten Peter Wennink en Martin van den Brink aftreden naar aanleiding van het aflopen van hun benoemingstermijnen.

Voordat Fouquet zijn loopbaan bij ASML begon, was hij 5 jaar lang marketingdirecteur bij de Amerikaanse leverancier aan de chipindustrie KLA Tencor. Daarvoor was hij werkzaam als global product manager bij Applied Materials.

"De raad van commissarissen, samen met de raad van bestuur, heeft een uitgebreid proces van opvolgingsplanning doorlopen. Met Christophe hebben we een zeer ervaren leider geïdentificeerd met diepgaand inzicht in de technologie van ASML en het ecosysteem van de halfgeleiderindustrie, verworven via verschillende functies bij ASML en andere bedrijven, evenals de juiste leiderschapskwaliteiten en culturele fit. We zijn dankbaar en vol bewondering voor de enorme bijdragen die Peter en Martin gedurende tientallen jaren hebben geleverd, waarbij ze hebben geholpen ASML te vormen tot het succesvolle bedrijf dat het vandaag is. Peter en Martin hebben ASML voorbereid op de toekomst, en we weten dat ze volledig betrokken zullen zijn bij het waarborgen van een soepele overgang voor het bedrijf en alle belanghebbenden van ASML”, Aldus Nils Andersen, voorzitter van de raad van commissarissen van ASML.

Christophe Fouquet is enthousiast over zijn benoeming tot ceo: "ASML heeft in de loop der jaren onder leiding van Peter en Martin een sterke en unieke positie opgebouwd in de halfgeleidermarkt. We hebben een duidelijke strategie en een geweldig team, en ik kijk ernaar uit om voort te bouwen op deze solide basis in de komende jaren. Ik weet dat ik kan rekenen op meer dan 42.500 collega's over de hele wereld om nauw samen te werken aan de verdere ontwikkeling van onze technologie, onze klanten van dienst te zijn en blijvende waarde te creëren voor al onze belanghebbenden."

Daarnaast is de raad van commissarissen tijdens dezelfde ava voornemens Jim Koonmen te benoemen tot chief customer officer, wat een nieuwe functie is in de raad van bestuur. Koonmen vervult al sinds 2007 diverse functies binnen ASML, na de overname van toeleverancier Brion.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook